Medya Haber Girişi : 11 Ocak 2020 16:15

Muhabirlerin gözünden gazetecilik

Muhabirlerin gözünden gazetecilik
Pusula Gazetesi muhabiri Manolya Bulut ve Demirören Haber Ajansı muhabiri Hümeyra Pardeli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Erzurum’da yayın yapan Radyo Ritm’e konuk oldu.
Erzurumajans-Deneyimli gazeteci Orhan Bozkurt’un sorularını yanıtlayan genç muhabirler, gazeteciliğin kendileri adına ne ifade ettiklerini anlattı.

Gazeteci Orhan Bozkurt ve Mesut Gülrenk’in her sabah dinleyicisi ile buluştuğu Sesli Gazete programının dün sabahki konukları, Pusula Gazetesi muhabiri Manolya Bulut ve Demirören Haber Ajansı Muhabiri Hümeyra Pardeli’ydi. Genç muhabirler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde medya sektörüyle ilgili konuştular.

Lisans bitirmekle gazeteci olunmuyor

Gazetecilik mesleğinin hem eğitimini görmek hem de sahada olmakla yetkin icra edileceğini söyleyen Pusula Gazetesi Muhabiri Manolya Bulut, “Geldiğimiz noktada işin teorik kısmının iletişim fakültelerinden öğrenileceğini, pratiğini ise sahada hayata geçirilebileceğini düşünüyorum. Bu ikisi doğru harmanlandığı müddetçe gazeteciliğe giden yol önem kazanır. Ancak bizim jenerasyonun lisans eğitiminin yeterli olduğunu düşünmek gibi problemi var. Okurken çalışmaya başlamak lazım. Çalışamıyorlarsa bile en azından bir yerlerin kapılarını aşındırsınlar, insan biriktirsinler. Bizim işimiz insanla ve insan için. Lisans eğitimini bitirince sadece muhabir unvanı elde ediyorsunuz, gazeteci olmuyorsunuz. İnsanla, toplumun içinde var olarak her geçen gün yeni bir şey öğreniyorsunuz” dedi.

Bölgenin artısı var

Demirören Haber Ajansı Muhabiri Hümeyra Pardeli ise ekran önünde yaşadığı sorunlardan söz ederek, “Bu bölgede çalışmak özellikle iklim açısından çok zor. İnsanlar eğlenirken siz karın altında saatlerce bekliyorsunuz. O yüzden bu işi sevmeden yapmanın yolu yok. Ancak bunun bir artısı olduğunu düşünüyorum. Bu tarz zor bölgelerde çalışmak deneyim açısından sizin bir adım önde olmanızı sağlıyor” diye konuştu.

Genç muhabirler programın son bölümünde sektörde kadın olmanın avantajları ve dezavantajlarına değindiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.