Erzurum Haber Girişi : 19 Ekim 2017 18:00

Muhtarlar günü Erzurum'da kutlandı

Muhtarlar günü Erzurum'da kutlandı
Türkiye'de ilk defa bu yıl kutlanmaya başlanan Muhtarlar günü kapsamında Erzurum'da il genelinde bir dizi etkinlik düzenlendi.
Erzurumajans-Türkiye'de ilk defa bu yıl kutlanmaya başlanan Muhtarlar günü kapsamında Erzurum'da il genelinde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Havuzbaşındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma törenine Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan ve mahalle muhtarları katıldı. Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz burada yaptığı konuşmada, "Muhtarlık müessesesinin kuruluşu günü 19 Ekim tarihi, 19 Ekim 2015 tarihinde çıkarılan genelge ile '' Muhtarlar Günü '' olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Dolayısı ile Muhtarlar gününün bu sene üçüncü yılını kutluyoruz. Muhtarlık kelime anlamı itibariyle Türk toplumunun tarihsel ve geleneksel nitelikleri ile ortaya çıkan bir kavramdır.

Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi 'Benim her muhtarım kendi mahallesinin lideridir' Muhtarlık müessesesi 1829 dan beri günümüze 188 yıllık bir maziye sahiptir. Türkiye'de 18 bin 329 köy ve 32 bin 44 mahalle muhtarı vardır. Muhtarlara mevcut 81 değişik kanunda toplam 332 madde ve görev verilmektedir. Muhtarlık 188 yıllık mazisinde Merkezi, yerel idareyi temsil eden kurumlar arasında Türkiye Cumhuriyeti'ndeki Mühründen alan bir müessesedir. Muhtarlık vatandaş ile kurumları karşı karşıya getirmeyen aracı kurumdur" diye konuştu.

Muhtarlar Günü etkinlikleri gün içerisinde düzenlenecek ziyaret ve yemek organizasyonları ile devam edecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.