İlçeler Haber Girişi : 19 Kasım 2014 16:17

Mumcu Caddesi'nde trafik akışı değişiyor

Mumcu Caddesi'nde trafik akışı değişiyor
Yakutiye Belediyesi, Aşağı Mumcu, Kazım Karabekir caddesi ile Gürcü Kapı'nın kesişme noktası eski Çavuşoğlu garajının bulunduğu sokakta kavşak ve çevre düzenlemesi çalışması yaptı.
Erzurumajans-Yakutiye Belediyesi, Aşağı Mumcu, Kazım Karabekir caddesi ile Gürcü Kapı'nın kesişme noktası eski Çavuşoğlu garajının bulunduğu sokakta kavşak ve çevre düzenlemesi çalışması yaptı.

Kavşak, çevre ve asfalt çalışmasını 1 haftaya sığdıran Belediye ekipleri, Çavuşoğlu sokağı yeni görünümüne kavuşturdular. Belediye Başkanı Ali Korkut, Çavuşoğlu sokakta yoğun bir ticari haşam olduğunu bildikleri için bütün ekipleri seferber edip işi hızlı bitirdiklerini söyledi.

Yakutiye Belediyesi, Çavuşoğlu sokakta trafik akışını ve çevre görünümünü değiştirecek düzenleme yaptı. Düzenlemenin ardından Mumcu caddesinden yukarı devam eden trafik Cumhuriyet caddesinden aşağı olarak değişecek. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Ali Korkut, eski Çavuşoğlu garajı olarak bilinen alanın Mumcu caddesindeki trafik akışının değişimi dikkate alınarak düzenleme yaptıklarını söyledi. Korkut, "Büyük bir alandı, oldukça düzensiz bir yapı ve görünüm arz ediyordu. Çevresi yüksek ticari aksa sahipti. Aynı zamanda Çavuşoğlu garajı sokak Kazım Karabekir ve Mumcu caddeleri ile Gürcü Kapı semtini birbirine bağlıyordu. Bu alanı hitap ettiği ticari boyut dikkate alınarak yeniden düzenlendi. Çevre düzenlemelerini yeniledik. Ayrıca trafik akışı dikkate alınarak yolların düzenlemesi yapıldı. Hızlı bir biçimde çevre, kavşak düzenlemesini tamamladık. Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri aynı anda çalıştı. Çünkü buranın uzun süre trafiğe kapalı kalması esnaf açısından olumsuzluk oluşturacaktı. Ardından asfaltlama çalışması yapıldı. Hitap ettiği çevreye uygun bir yapı ortaya koyduk. İnşallah hayırlı olur" dedi.

Çavuşoğlu sokak Mumcu, Kazım Karabekir caddesi ile Gürcü Kapı semtinin bağlantı noktasını oluşturuyor. Yakutiye Belediyesi'nin yaptığı düzenlemeyle bölgenin trafik akışları yeniden belirlenecek. Fen İşleri, Park Bahçeler Müdürlüğü ile asfalt ekiplerinin koordineli çalıştığı yeni düzenleme hızla tamamlandı. Yeni görünüm çevre esnafının da taktirini kazandı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • namık kemal çetin 01 Ocak 1970 02:00

    Tamam guzelde erzincan kapidaki adaletsizlik nezaman düzelecek.bazı esnafın dukan önlerini işkaline son verildi çokda güzel oldu ama bazılarına her nedense hiç bişekilde karışilmadi bunun nedeni ne