Ekonomi Haber Girişi : 11 Şubat 2019 18:00

MÜSİAD Başkanı Demir: Erzurum'u kalkındıracağız

MÜSİAD Başkanı Demir: Erzurum'u kalkındıracağız
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Fuat Demir Erzurum basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Erzurumajans-MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Fuat Demir Erzurum basın mensuplarıyla bir araya geldi. MÜSİAD yönetiminin de bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Demir, MÜSİAD olarak yapacakları çalışmaları anlattı.

Erzurum’un güçlenip gelişmesi için herkesin üzerine düşen görevi layıkıyla yapması gerektiğini belirten Başkan Fuat Demir, “Herkes işini yapsın ama birlikte koordineli çalışalım” dedi.

Şehrin kalkınması için problem ve sorunların tespit edilmesi gerektiğinin altını çizen Demir, “Öncelikle bölgemizin, ilimizin nerelerde, hangi konular üstüne sıkıntılar olduğunu tespit eden ve onun için de böyle birlikte hareket etmek için yola çıktık. Biz hemen göreve gelir gelmez sivil toplum kuruluşu başkanlarımızla bir araya gelip şehrimizin kalkınması birlikte hareket etmemiz için ricacı oldum. Tabii diğer sivil toplum kuruluşundaki arkadaşlarımız da, başkanlarımız da aslında çok erkenden düşündüklerini fakat bu işin bize nasip olduğunu söylediler. Her fırsatta bir araya geleceğiz; iş dünyası, basın ve siyaset. Bizim Erzurum halkından da ciddi beklentilerimiz olacak. Olması gerekir ki şehrimizi kalkındıralım” diye konuştu.

Yerel ürünlerin kullanımı noktasında Erzurumlulara çağrıda bulunan Başkan Demir, “Erzurum halkımızdan da özel isteklerimiz var. Bu gün vatandaşımız bakkala, markete alış verişe gittikleri zaman ki bunu hepimiz yapıyoruz, hep dışarıdan gelen ürünleri tercih ediyorlar. Şehrimizde süt ve süt ürünleri üzerine yapılan kaliteli ürünlerimiz var. Bunlara öncelik vermemiz, bunları tercih etmemiz gerekir. Her türlü ürünleri alırken yerel tercih edelim” ifadelerini kullandı.



İş adamları olarak bölgesel bazda hükümetten isteklerini aktaran Başkan Fuat Demir, “Biz bölgesel olarak da hükümetten isteklerimiz var. İş dünyası adına vergilerde, sigorta ve enerji de ciddi manada teşvik alanında taleplerimiz olacak. Türkiye'nin bölgesel vergi dağılımını incelediğimizde doğuda bulunan 17 tane ilin ekonomiye katkısı yüzde 2,5. Burada yaşayan insanımızın suçu yok. Burada yaşayanlara, burada iş yapanlara farklı teşvikler, farklı statüler verilmesini gerekiyor. Eğer daha önceden bir şeyler yapılmış olsaydı aşağı yukarı yüzde 30 civarında ülke ekonomisine katkı sağlayabilirdi bu iller. Buraların daha güçlendirilmesi için elimizden geldiğince çalışacağız. Bizler belediyenin küçük sektörel işlere girmesine karşıyız. Örneğin belediyeler yapıyor. Bunu yapmasına gerek yok. Bu evleri yoksullar için yapmış olsaydı o zaman olurdu. İnşaatı bırakın yerel inşaat firmaları yapsın. Bu memlekette esnafı kalkındırmadan şehri kalkındıramazsınız. Esnafı zora koyarsanız göç artar. Karşılıklı konuşup dertlerimizi doğru tartışmalıyız” şeklinde konuştu.

Başkan Demir’in basın mensuplarının sorularını cevaplandırdığı toplantıya MÜSİAD Erzurum yönetimi ve sektör kurulları başkanları ile Erzurum’un yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.