İlçeler Haber Girişi : 28 Şubat 2015 16:59

Narman çayı kan akıyor

Narman çayı kan akıyor
Narman'da ilçeyi ikiye bölen dere kanalizasyon ve ilçe Mezbahaneden akan kan ve dökülen sakatatlar nedeni ile insan sağlığını tehdit eder halde akmaya devam ediyor.
Erzurumajans-Narman'da ilçeyi ikiye bölen dere kanalizasyon ve ilçe Mezbahaneden akan kan ve dökülen sakatatlar nedeni ile insan sağlığını tehdit eder halde akmaya devam ediyor.

İlçe merkezi kanalizasyon atıklarının aktığı dere içerisinde yaz ayların da hiç su olmazken kanalizasyondan akan su insan sağlığını da tehdit ediyor. Yıllardır aynı durumda bulunan derenin insan ve çevre sağlığını koruması gereken kurumların duyarsız kalması ilçe halkının tepkisini çekiyor.

MEZBAHANE OKULA 100 METRE UZAKLIKTA

İlçe Mezbahanesinin atıkları sakatatlar yine hemen yan tarafın da bulunan dere içerine atılarak adeta çevre katliamı yapılıyor. Anadolu Sağlık Meslek Lisesine 100 metre uzaklıkta bulunan Mezbahane hijyenik açıdan yetersiz kalması bir yana birde kesilen hayvanlardan akan kanın direk dereye akıtılması çevre katliamı insan sağlığını tehdit ediyor.

SUYLA BAHÇE SULUYORLAR

Kanalizasyon ve Mezbahaneden akan kan suları ilçede bulunan tarım arazilerinin de sulanmasında kullanılıyor olması yaşanan tehlikeyi büyütüyor. Sorunun özellikle yaz aylarında farklı bir boyut kazandığına dikkat çeken vatandaşlar. Sorunun çözümü konusunda yetkililerden destek istediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.