Ne ayıp Türküm diyene

Bir mahcubum bir yüzüm kızarıyor, bir utanıyorum ki sormayın. Ah be!...  Alpaslan ah be, ne işin vardı ta 1071'lerde kalkıp o kadar cana kıyıp Anadolu'ya girdin?  Girdinse birine bak çık be atam!..

Orta Asya'nın suyu mu çıkmıştı?

Gerçi susuzluktan geldiniz diye biliyorum ama bak Afrika'dakilerde yıllarca susuzluktan kırıldılar seslerimi çıktı. Dursaydınız da oralarda Çinlilere, Ruslara köle olaydık fenamıydı, ölüm elden, toprak yerden yaşardık.

Hadi Alpaslan bu hatayı yaptı, Siz utanmadan birde o kadar devlet kurun burada oha yani.

Müslüman oldunuz,  iyi ne güzel işte oturun yerinizde...

Yok? Bizimkiler, illa kahramanlık yapacaklar, yıllarca haçlı ordusuna karşı savaşacaklar.

Hatırladıkça utancımdan yüzüm kızarıyor anasını satim!

Tarih, tarih değil sanki babalar ve oğullar...

Karamanoğulları, Germiyanoğulları, Aydınoğulları, Saruhanoğulları, Karesioğulları, Dulkadiroğulları , vs. Oğullarıda oğulları...

Hadi bunlarda neyse de, sen kalk hele Osmanlı Beyliği kur, koskoca Anadolu'yu fethet, bu da yetmezmiş gibi, Peygamberin Müjdelediği kumandan ol, ordu ol, bir çağ kapatıp yeni bir çağ aç İstanbul'u al..

Ayy...  Utancımdan yerin dibindeyim!

Tarih, tarihlikden çıktı Holivit filmine döndü.

Bari durun bir yerde diyecem ama nerede arsız atalarım üç kıta yedi iklim,  yedi düvele mahcup etmek için şimdi bizi at koşturup kılıç sallamışlar...

Sadece kahramanlarının adını yazsan ciltler dolar. Siz hiç mi bu torunlarınızı düşünmediniz nasıl okunacak bu tarih! Gerçi okuyanda yok çok şükür.

Tam hasta olmuş bitecek bu iş, ne tutarsın Çanakkale boğazını!

Ne güzel Avrupa gelmiş ayaklarımıza nazlı İngiliz bayrağı boğazda, şimdi belki bir Kraliçemiz bile vardı!...

Ah... ah!..  Söyletmeyin beni vallahi utanıyorum. Bayrak rengi olmasa da yüzüm olacak kıpkırmızı.

Ya Bu Mustafa Kemal'e ne demeli!

Sen gel topla garip milleti, savaş yeni bir devlet kur.  Hadi kurdun kurdun da niye adı Türkiye Cumhuriyeti!..

Bak sana kimi İngiliz diyor, kimi Yunan, kimi Yahudi!
Girseydiniz ya  'manda ve himaye'nin altına babamız olaydı Fransız ya da Yunan, ya da bilmem ne?

Of dostlar of!..  İnsan seçemiyor ki milliyetini Türk doğmuşum ,  bu ayıpta yeter bana

TÜRİDİ

Etrafımızda bir sürü tip türidi. Hiçbir emek vermeden her şeyi çok iyi biliyormuş havasında olmaları yetmiyor, bilenleri bile beğenmiyorlar. Ben bunları hasta olarak görüyorum ve adını da 'Ajdar tribi koyuyorum.

Sanatta, siyasette hayatın her alanda bu tipler çoğaldı. Yav inanılır gibi değil hiçbir şey yapmadan, hiçbir emek vermeden , dötleri tavan yapmış bu tiplere bir şey anlatmakta imkansız. E tabi döt tavan yapınca beyinle yer değişiyor, sizde gerçek muhatabınız olan beyini yerinde göremeyince söyleyecek bulamıyorsunuz.

Eskiden biri bizi övdü mü utanır yüzümüzü yere eğer 'estağfurullah' derdik. O günler mütevaziliğin pirim yaptığı günlerdi, şimdi mütevazi olunca salak yerine koyuyorlar. Gerçi biraz özgüven eksikliği yaşamadık değil yani; mahcupluğumuz, utangaçlığımız adam yerine kolay kolay konmamışlığımızdandı.

Ama  gel gör ki; bu türidilerde bu yok!..

Onlar kendilerini adam yerine koymayanlarla selamı sabahı keser, kendi küçük ve yalan dünyalarına dönerler. Arkalarından zaman zaman dalga geçilse de o umursamaz. Övülünce de mütevazi olmaz, sadece "bu kadar mı?" diye kendilerini övenlere sitem bile ederler.

Peki ne oluyor sonra?

Sonrası maalesef acı, çünkü emek vermeden öğrenmeden, çalışmadan, hiçbir şey olamıyorsunuz.

Hiçlik de bir felsefedir, ama hiç olmak için bile çok şey anlamak lazım değil mi?
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • nahit 01 Ocak 1970 02:00

    entel tantel etek giyipte bu milleti şivesini ve kadınını aşağılayan zihniyetlere diyecek tek bir sözüm var. yahu ne anlatıyorsun sen bırak bu işleri git yine o eteklerden giy fesübhan ALLAH.

  • Alperen BAŞKAPAN 01 Ocak 1970 02:00

    Bu yazdıklarınız hakikaten benim de yüzümü kızarttı.Ecdat hiç "akil" değilmiş anlaşılan.

  • barış yılmaz 01 Ocak 1970 02:00

    beyfendi ne alaka bu iki yazı bir arada ??? herhalde kıyamadınız birini yarına bırakmaya ikisini birden gönderdiniz editöre...