Nefes...

Geçen sezon 2.Ligde aynı grupta yer alan iki takımın Erzurum'daki maçını Kardelen TV ekranlarında sevgili Adem Gültekin anlatırken ben yorumlamıştım.

Baktığımızda BB Erzurumspor'un o maçtaki kadrosundan hiç bir futbolcu yer almazken rakip İstanbulspor'da ise tam 8 isim geçen sezon ki kadrodan gelen isimlerdi...

Rakipte İsimler aynı olsada oyun planı farklıydı.

Oyunu kendi yarısahasında kabullenip kontra ataklar ile pozisyon bulmaya çalışan İstanbul takımı yerine rakip sahaya yerleşerek oynayan bir takım vardı.

Ev sahibi ekip  ise klasik 4-2-3-1 dizilişiyle sahadaydı. Boubakar yerine Jasmın orta sahada oyun kurucu görevini üstlenmişti. Jasmın daha dikini oynayan bir isim olsada final paslarında etkisizdi.

Karşılaşmanın ilk atağı konuk İstanbulspor 7.dakikada konuk ekipten geldi ancak ilk yarı itibariyle oyun ve pozisyon üstünlüğü BB Erzurumspor'daydı...

10.dakikada Burhan'ın sağ kanatan getirdiği top aslında Mavi Beyazlı ekibin gol sorununu özetleyen bir pozisyondu.  Ceza sahası içerisinde sadece Hamza'nın olması ve orta sahadan destek gelmemesi bu haftaya kadar ki gol sorununu özetliyordu aslında...

İkinci yarı...

İkinci yarıya da BB Erzurumspor istekli başlayan taraf oldu. Özellikle penaltı  golüne kadar oyunun büyük bir bölümü İstanbulspor yarı alanında oynandı. Tabiki bunda sarı siyahlı ekibin takım halinde topun arkasında kalmasıda etkiliydi.

Penaltının oluşumunda BB Erzurumspor'un hücumda ki en etkili silahlarından ki bana göre olmazsa olmazı   Haris Harba başroldeydi. Zaman zaman oyundan düşsede gerçekten 3. Bölgede her an herşey yapabilecek bir isim.

Golün ardından kronik olarak geriye yaslanma hastalığı yine kendini göstersede İstanbulspor'un hücumdaki yetersizliği beraberlik golünün gelmemesini önledi.

Bu arada Teknik Direktör Osman Özköylü'nün diğer maçların aksine golü bulduktan sonra defansif oyuncu yerine ofansif isimleri saha sürmesi maçı tutan en büyük etkenlerdendi..

Demek ki en büyük savunma hücumdan başlarmış... Demek ki biz haftalarca boşuna konuşmamışız...!

Nobre'nin oyuna girmesiyle birlikte gerek aldırdığı fauller gerek topu saklamasıyla İstanbulspor baskısını engelledi.

Bu galibiyet BB Erzurumspor'un psikolojik olarak  bir nebzede olsa rahatlamasını sağlarken puan anlamında da derin bir nefes aldırdı. 

İstanbulspor ise orta sahayı kalabalık tutup takım oyununu çok iyi oynayan bir ekip olmasına rağmen üçüncü bölgede ki etkisizliği gol bu maça da yansıyarak puansız dönmelerinde başrol oynadı.

Bu arada Passo Lig sistemine yeni geçiş yapan bir şehir için çok iyi bir taraftar vardı.

Maçın hakemi...

Gerek verdiği kararlar gerekse gergin anlardaki yönetimiyle bu haftaya kadar liglerde izlediğim en iyi 5 hakemden biriydi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.