Sağlık Haber Girişi : 16 Mart 2017 16:15

Nefes darlığı yaşam kalitesini bozuyor

Nefes darlığı yaşam kalitesini bozuyor
Pulmoner Rehabilitasyon Haftası nedeniyle Oltu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Halk Eğitimi Merkezi Salonunda kursiyer bayanlara "Nefes Al Hareket Et, Yaşadığını Farket" konulu bir konferans verildi.
Erzurumajans-Pulmoner Rehabilitasyon Haftası nedeniyle Oltu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Halk Eğitimi Merkezi Salonunda kursiyer bayanlara "Nefes Al Hareket Et, Yaşadığını Farket" konulu bir konferans verildi.

Oltu Toplum Sağlığı Merkezi Hekimi Furkan Anık, Pulmoner Rehabilitasyonla kişinin nefes darlığı ile başa çıkabilmeyi aynı zamanda daha güçlü ve sağlıklı hissettiğini söyledi.

"Sigarayı bırakarak, ilaçlarını doğru kullanarak ve düzenli egzersiz yaparak akciğerlerinizi güçlendirmek elinizdedir" diyen Dr. Furkan Anık, "Pulmoner Rehabilitasyon, uzun süreli solunum hastalığı olanlar için uygulanmakta olup nefes darlığı nedeniyle yaşam kalitesi bozulan hastalara yönelik bir programdır. Pulmoner Rehabilitasyon konusunda eğitimli ve deneyimli hekimler, fizyoterapistler, diyetisyenler, sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar bir ekip olarak birlikte hastalığınızla başa çıkmanızı sağlayacaklardır" şeklinde konuştu.

Toplum Sağlığı Merkezi hemşirelerinden Ayfer Albayrak ile birlikte kursiyer bayanlara Pulmoner Rehabilitasyonun içeriği, programdan nasıl yararlanılabileceği, kimlerin başvurabileceği ve önemi konusunda bilgiler veren Dr. Furkan Anık, "Her gün en az 20 dakika düzenli yürüyüş yaparak en basit ve en önemli egzersiz programını uygulanmaya başlayabilirsiniz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.