Erzurum Haber Girişi : 21 Eylül 2014 23:39

New City eylemi

New City eylemi
Erzurum'da ruhsatı olmadığı gerekçesiyle inşaat çalışmaları durdurulan projeden daire alan aileler, mağduriyetlerinin giderilmesini talebiyle karayolunda ve valinin evinin önünde oturma eylemi yaptı.
Erzurumajans-Erzurum'da ruhsatı olmadığı gerekçesiyle inşaat çalışmaları durdurulan projeden daire alan aileler, mağduriyetlerinin giderilmesini talebiyle karayolunda ve valinin evinin önünde oturma eylemi yaptı.

Yenişehir semtinde Karadayı İnşaat  tarafından yaptırılan 2 bin 300 konutlu 240 milyon liralık projenin inşaatı, ruhsatı olmadığı gerekçesiyle durduruldu. Daire alan aileler ise mağduriyetinin giderilmesi için Erzurum-Ağrı E-80 karayolunda ve valinin evinin önündeki yolda oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı. Durdurulan inşaat alanında bir araya gelen yaklaşık 250 daire sahibi, basın açıklaması yaparak şehir merkezine doğru yürüdü. Erzurum-Ağrı E-80 karayolunu kapatarak oturan mağdurlar, daha sonra şehir merkezine yürüyüp valinin evinin bulunduğu Paşalar Cadde'sinde oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı. Bazı vatandaşlar kendilerini karayolunda durmak istemeyen araçların önüne attı.

Yolun trafiğe kapanmasıyla trafik tamamen felç haline gelirken, araçlar ters yönden hareket ederek yollarına devam etti. Olay yerine gelen Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, mağdurların derdini dinleyerek aralarından bir sözcü seçilmesi dahilinde yetkililerle konuşturacağını söyledi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilerek geniş güvenlik önlemi alındı.

VALİ ALTIPARMAK'TAN NEW CITY AÇIKLAMASI

Ruhsat problemi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdulan New Cıty konutları ile ilgili Vali Ahmet Altıparmak'tan açıklama geldi. Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, New Cıty konutlarındaki sorunları çözlek için büyük gayret gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz"dedi.

İşte Vali Altıparmak'ın twetterden yaptığı o açıklamalar;

New City sorunun çözümü için elimizden gelen çabayı gösterdik, göstermeyede devam ediyoruz.

Ancak tarafları anlaşmaya ikna etme ve zorlama dışında yapacağımız fazla bir şey olmadığını sanırım tüm kamuoyu takdir eder.

BAŞKAN SEKMEN: MÜFETTİŞ RAPORUNU BEKLEMEKTEYİZ

Vali Altıparmak'ın ardından dün sabah saatlerinde de Büyükşehir belediye Başkanı Mehmet sekmen'de bir açıklama yaptı. Sekmen, "Değerli hemşehrilerim bizler sizlerin mağduriyeti ile değil refahınız ile mutlu oluruz. Mülkiye müfettişi şuan raporunu hazırlamaktadır. Rapor doğrultusunda hukuk açısından doğru olanı yapacağız. Bizler hakkın hukukun peşindeyiz. Müfettiş raporunu beklemeteyiz"dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.