O işi unutsak iyi olacak!

3 yılda 3 şampiyonluk elde eden Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da isim değişikliği isteyenler anlaşılan daha çok bekleyecekler.Zira Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un As Başkanı Zafer Aynalı ile dün yaptığım görüşmede son noktayı koydu ve ‘’Bu takım son 3 sezonda hangi isimle profesyonel futbol liglerinde mücadele ediyorsa süper ligde de aynı isimle devam edecek. Bu bizim yönetim olarak son kararımızdır’’ dedi. Geçen hafta başında da BB Erzurumspor’un önemli  ismi Ünsal Kıraç’ın da o yönde bir açıklaması olmuştu zaten.

***
Bugün süper ligde mücadele edecek olmasına rağmen bazı kesimler var, o belediye isminden fevkalede rahatsız. Doğrusu rahatsız olanların sayısı da öyle az filan da değil. Yakından tanıdığım kişiler var. BB Erzurumspor’a, geçmişte Erzurumspor’a muhabbet duyduğu kadar kellesini kessen duymuyorlar. Sırf Erzurumspor adını taşımıyor, bir belediye takımı diye çoğu Erzurumlunun BB Erzurumspor’un maçlarına da gitmediği herkes tarafından bilinen bir gerçek. Şehirde hemen hemen herkesin illa ki o sebeplerden dolayı maça dahi gitmeyen, statla ve takımla ilişkisini kesen eski Erzurumsporlu var. Beklentilerin altında kombine bilet satışları zaten bunu ortaya koyuyor. Elbette ki başında bir Belediye filan olmasa sadece Erzurumspor olan bir takım karşısında elbette ki yediden yetmişe herkes mutlu olurdu. Çatlak ses hiç çıkmazdı illa ki.Ama. Aması var işte..

***
Bir yerde daha Erzurum’u liglerde temsil eden bir takım yokken eski başkan Ahmet Küçükler’in girişimleri ile kurulan BB Erzurumspor kulübü, kısa zamanda adını Fener ve G.Saray’ın da içinde yeraldığı süper lige yazdırmayı başardı. Bunu o belediye yaptı. Binbir sıkıntı ile o takımı oralardan alıp buralara getiren bir yönetimden de bugün artık öyle bir talepte bulunmak çok da mantıklı gelmiyor. En azından belediye yönetimi bu konuda bir tavır koymuşsa daha bu işi kaldırıp- indirmenin anlam yok. Nihayetinde o takımın bugünki konumu da taktir ederseniz onların sayesinde. Kaldı ki mevzuat da buna cevaz veriyor. İddiaların aksine Belediye olarak da süper ligde bir takım mücadele edebiliyor. Bir sıkıntı yok. Futbol Federasyonu’nca no problem! O açıdan artık hepimiz başında Büyükşehir Belediyesi olan bu takıma alışsak iyi olacak.

***
Yerlerinde olsam kaçırmam, tutarım!

Teknik ve idari yönetim ne düşünüyor bilmem ama yakın tarihte ben bu Halil İbrahim Tuna gibi yetenekli bir oyuncuyu görmedim, bu gidişle göremem de. Bir önceki yıl Erzurum’un kadrosunda yeralan, geçtiğimiz sezon da kiralık olarak Kastamonu’da oynayan Halil İbrahim Tuna ile anlaşılıp, anlaşılmayacağı henüz net değil. Erzurum’un tapulu oyuncusu olan ‘Halil İbo’, doğrusu oynadığı zaman ben de tat bırakmıştı. Bende mi sadece, seyircilerde de. Bizde mahfuz bildik sorunlarından arınmış, kafası iyi bir Halil İbrahim ise eğer yönetim hiç düşünmesin, bu genç oyuncuyu bir yere göndermesin, tutsun. Onu biraz da banka gibi görüyorum, ne eder eder ilerisinde Erzurumspor’a para kazandırır!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sanki 01 Ocak 1970 02:00

    Şimdi belediye adını kaldırınca takım bir anda Erzurumspor mu olacak birden yani o zaman insanlar kombine alıp stad full çekecek öylemi???ne kadar takıntılı bir millet olduk sen Erzurumluyum diyorsan sonuna kadar desteklersin sanane adından soyadından git bir tane orijinal forma alda görelim seni Erzurum sevdalısı sözde dadaşlar...

  • Alper alper 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurumspor un kapanmasına sebeb olan en önemli kişi ahmet küçükler dir bizim hafızamız ile dalga geçerek iyimiş gibi göstermeyin