Obertan Dedik Süperman Çıktı!

BB Erzurumspor adına artık her maç final niteliğinde diyebiliriz. En azından yukarıda ki makasın açılmaması adına...

Başakşehir maçından alınan puanın anlam kazanması için bugün mutlak kazanılması gerekiyordu.

Rüya Gibi Başlangıç

Mavi Beyazlı ekip maça rüya gibi başladı... Daha maçın başlarında Obertan’ın akıl dolu kullandığı köşe vuruşu sonrası gelen penaltıyla gelen gol Erzurum için müthiş bir başlangıç oldu.  Ardından gelen Sivas golüne yine Obertan’ın kanata deplase oluşu ve çabasıyla getirdiği top sonrası Eduok mavi beyazlı ekibi öne geçirdi. İkinci yarıyla beraber Sivas eşitliği yakalasa da Obertan’ı durduramayınca üç puan Dadaşların oldu.

Bugün  Mehmet hoca sahaya çıkması gereken en ideal kadro ve sistemde çıktı. Oyuna müdehaleleri yerinde ve zamanındaydı.

Baktığımızda saha içerisinde zaman zaman değişkenlik gösteren bir yapı var. 

Mesela atılan ikinci golde Eduok’un rakip ceza sahasına gittiğini onun boşa çıkardığı sol kanada Obertan’ın hareketlendiğini görüyoruz. Yani BB Erzurumspor’u saha içinde zaman zaman 4-4-2 görmemiz mümkün...

Obertan dedik Süperman Çıktı

Atılan dört gol de Obertan’ın parmağı var. İlk geldiğinde bu oyuncunun en verimli olduğu bölgenin kanat olduğunu söylemiştik. Mehmet hoca onu merkez de oynatıyor. Saygı duymak lazım. Çünkü başarılı. Ancak pozisyonlara baktığımızda Yaptığı asistler ve hazırladığı pozisyonlar genelde kanatta oynadığı dakikalar.. Ancak nerede oynarsa oynasın müthiş bir karakter mükemmel bir oyuncu.. Erzurum’a gelen en kaliteli ve en kariyerli oyuncu ünvanını sonuna kadar hakediyor.

Onun oynaması takımı da olumlu etkilediği ortada. Her maç pas kaybından dolayı eleştirilen Emrah’ın ayağında gereksiz fazla top tutmadan basit oynadığını görebiliyoruz. Bunun sebebi ise sahada kafasını kaldırdığında Obertan’ı yanında görmesi...

Eduok ise etkisiz oyununa rağmen kalitesi ve özelliği ile bu açığını kapattı. Attığı goller klasik Eduok golü...

Devamı gelecektir.

Savunma anlamında oldukça diri bir BB Erzurumspor izlesekte özellikle Karnstrup’un sakatlığıyla dengeler bozuldu. Sağ bek konusunda Mavi Beyazlı ekip umarım ilerleyen haftalarda sorun yaşanmaz.

BB Erzurumspor haftalar sonra güzel futbolunu güzel bir galibiyet ile taçlandırdı. Bunun sebebi ise kaliteli ve sonuca giden ayakların olması. Artık BB Erzurumspor rakipler adına ciddi bir tehdit. Çünkü zaten mücadele gücü biliniyordu. Bunu bir de şimdi kalitesiyle birleştirince ortaya bu tablo çıktı. Ankaragücü de şu an bunun farkında... Çok kritik bir maç. Ben Erzurum’un oyuncu profili ve deplasmana yatkın bir yapısı olduğunu göz önüne alarak Ankara deplasmanından puanla geleceğini düşünüyorum.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.