Bölge Haber Girişi : 26 Temmuz 2015 15:50

OBM orköy faaliyetleriyle orman köylüsünün yanında

OBM orköy faaliyetleriyle orman köylüsünün yanında
Erzurum Orman Bölge Müdürlüğünün 2015 Yılı ORKÖY faaliyetleri Orman köylülerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.
Erzurumajans-Erzurum Orman Bölge Müdürlüğünün 2015 Yılı ORKÖY faaliyetleri Orman köylülerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğünce, 2015 yılı ORKÖY çalışma programı kapsamında Erzincan ilinin İliç, Kemah, Merkez, Refahiye ve Üzümlü ilçelerine bağlı orman köylerinde 32 aileye projeli 30 ar adetlik polen tutuculu plastik tabanlı Langstroth tipi yeni kovan ve arı kolonisinden oluşan Fenni Arıcılık desteği sağlandı. Hak sahiplerinin kredi ve hibeden oluşan toplam 400 bin TL'lik destekleri banka hesaplarına aktarıldı.

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından (JİCA) hibe kredili olarak desteklenen ve Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde yürütülmekte olan Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesinin 2015 yılındaki uygulamaları kapsamında; Erzurum ilinin İspir, Oltu ve Uzundere ilçelerinde; 46 aileye elektroşoklu tel çiti olan 20 arılı kovanlık Fenni Arıcılık, 27 aileye polen tutuculu plastik tabanlı Langstroth tipi kovan, 11 aileye 20 şer adetlik arısız kovan, 11 aileye yaban hayvanı zararını önleme amaçlı elektroşoklu tel çit, 16 aileye eski seraların onarımı, 10 aileye 1500 er adetlik sebze fidesi, 1 aileye de Ana Arı Yetiştiriciliği destekleri verildi. 43 ailenin Güneş Enerjili Su Isıtma Sistemi ile 29 ailenin 504 m2 lik sera kurulumu destek uygulamaları devam etmekte olup, bu faaliyetler için de 2015 yılında toplam 1.825.000 TL lik hibe desteği sağlanmış olacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.