Ölçü olmasın moral olsun...

Karşılamaya iki takımda kafası rahat  bir şekilde çıktı. BB Erzurumspor için puan açısından önem arz etmesede moral açısından ve çiçeği burnunda teknik direktör Kemal Kılıç'ın kafasındaki sistemi takıma monte etmesi açısından önemliydi...

Mücadele iki takım açısından da beklenildiği gibi rahat bir şekilde geçti. Nitekim BB Erzurumspor 3 puanı alan taraf oldu. Ancak bana göre 3 puandan daha değerli olan Play offlar öncesi Serdar Deniz'in kazanılmasıydı. Geçen haftaki yazımda Serdar'ın mutlaka kazandırılması gerektiğini çünkü ileri uçta  en farklı en kreatif oyununcunun Serdar Deniz olduğunu ve play off için yeni bir transfer olabileceğini yazmıştım.  Bu maçtaki performansıyla Serdar fiziksel olarak hazır olduğunu gösterirken yaklaşık 1 yıl sonra attığı gol kendisi açısından şüphesiz oldukça moral oldu.

Bu maç ölçü olurmu? Tabiki olmaz.

Çünkü karşında sadece prestij maçlarına çıkan bir rakibin var. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi 3 puan takıma moral açısından oldukça katkı sağlayacaktır.

Bu arada sezon başından beri  maç başı bile alamayan Kahramanmaraş teknik heyeti ve futbolcularını kutluyorum. Sınırlı imkanlara rağmen ligde kalmayı haftalar önce garantilemeye başardılar. Bu tebrikte aslan payını sportif direktör sevgili Mustafa Dalcı'ya ayırıyorum.  Gerçekten doğru işler yapmanın meyvesini aldılar. 

Artık play off havasına girmemiz lazım...

Play off havası farklı olacaktır. Hiç bir takımın ligde konumunu dikkate almayalım. Turnuva lige göre farklı bir platformdur. Hiç beklemediğiniz bir oyuncu ekstra performansla size tur getirebilir. Yada en güvendiğiniz oyuncu bir hata ile turu verebilir.  

Bu yüzden sezon içerisindeki kırgınlıkları kızgınlıkları hataları bir kenara bırakarak tüm oyuncularımıza yürekten destek vermeliyiz. Moral motivasyon açısından onlara en büyük katkıyı sağlayacak olan Erzurum tribünleridir.  Takımımızı en güzel şekilde play offlara motive etmeliyiz. 

İnanın Kırmızı grupta dahil rakiplerin Play off ta karşılaşmak istemediği takım BB Erzurumspor olduğunu söylesek abartmış olmayız. Evet eksikler var ancak hem tribün desteği hem kalite göz önüne alındığında Dadaşlar rakipler açısında oldukça ciddi bir tehdit olarak göze çarpıyor.

BB Erzurumspor'un bu play off kaderini bence savunma özellikle stoperler belirleyecektir. Oradaki performans dolayısıyla o bölgedeki tercih mavi beyazlı ekip adına kritik bir karar olacaktır. Bakalım Kemal Kılıç kimi değerlendirecek. Keşke Kemal Tokak yetişse. Oraya ilaç olacağı kesin.

Naçizane bir tavsiye; Futbolcularımız ve kalecimiz  bol bol penaltı çalışmalıdırlar. Evet... belki penaltı anlık birşey. Ancak dünyada bir çok kulübün analiz ve çalışmalarla bu tarz turnuvalara hazırlandıklarını unutmamak lazım. 

Bu arada  U 19 takımımızda 
Önder Selimoğlu diye bir oyuncumuz var. 
Değerli altyapı hocalarımızın elinden geçmiş
18 yaşında... 
22 maç 22 gol... Belki de başka takımda olsa şu an böyle bir oyuncuya talip bile olabilirdik.

Senin bu maçta puan açısından iddian yok. Üstelik maç kadrosunda forvet olarak sadece  Mehmet Albayrak var. 

Böyle bir maçta bu tarzda isimlere en azından maç kadrosunda da olsa şans verilmezse hangi maçta şansa bulacaklar diye düşünmemek elde değil açıkçası...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erzurumspor 01 Ocak 1970 02:00

    Önder ta yolsporda iken nasıl bir oyuncu olduğunu bilirim ama yanlış yaptı erzumspor değil de başka bir takıma gitseydi belki çoktan başka bir yerdeydi ama gerçekten erzurumsporu çok seviyor şu ana kadar beş kuruş para almadan 22 maçta 22 gol attı varın siz düşünün bir tarafta milyon alanlar bir tarafta bedava oynayanlar sizce gerçek erzurumspor aşığı kim

  • Hüseyin pehlivanin 01 Ocak 1970 02:00

    Burak bey bu ERZURUM SPOR çok iyi gidiyordu ama İKİNCİ DEVREYE GİRERKEN bir dedi kurdu ERZURUM SPOR bu duruma düştü artık herkez takıma zarar vermeden takıma sahip çıkalım çünkü bize heryer ERZURUM SPOR TARAFTARI geliyor allah nasip ederse ERZURUM SPOR şampiyon olacak saygılar Burak bey