İlçeler Haber Girişi : 27 Mayıs 2015 18:00

Oltu içme suyu altyapısı inşaatının temeli atıldı

Oltu içme suyu altyapısı inşaatının temeli atıldı
Oltu İlçesi'nin 50 yıllık içme suyu altyapı ihtiyacını karşılayacak olan 'İçme Suyu Altyapısı İnşaatı'nın temeli, İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından atıldı.
Erzurumajans-Oltu İlçesi'nin 50 yıllık içme suyu altyapı ihtiyacını karşılayacak olan 'İçme Suyu Altyapısı İnşaatı'nın temeli, İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından atıldı. İçme suyu altyapı inşaatının Eylül ayında tamamlanması hedefleniyor.

İÇİŞLERİ ESKİ BAKANI ALA, "YOL, SU, GÖLET BUNLAR BİZİM İŞİMİZ"


Törende yaptığı konuşmada, "Yol, su, gölet bunlar bizim işimiz" diyen İçişleri Eski Bakanı Ala, Oltu'da son yaptıkları toplantıda içme suyu konusunu gündeme getirdiklerini hatırlatarak, ufku Oltu'dan öteye geçememiş olanların içlerinden "Bunu söyleyen çok oldu ama bu suyu getiremediler" diye geçirdiğini belirtti. Hükümet olarak Türkiye'nin önüne yeni hedefler koyduklarını vurgulayan Ala, "Hedefimiz dünyanın en gelişmiş 10 büyük ülkesi arasında yer almaktır. Başkaları için çok büyük projeler olan bu projelerin temel atma törenlerine yetişemiyoruz. Görev yaptıkları dönemde bir çivi çakmamış olanlar bunları gözlerinde büyütüyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin büyük bir devletin mirasçısı, AK Parti hükümetinin de büyük bir devlet olma idealine sahip olduğunu vurgulayan Ala, "Siz yeter ki bunu gerçekleştirecek siyasi iradenin arkasında beni mahcup etmeyecek oranda destek verin, suyu da yapıyoruz, Oltu Çayı'nın rekreasyonunu da yapıyoruz, hükümet konağını da yapıyoruz. Yol, su, gölet bunlar bizim işimiz." diye konuştu.

OLTU İLÇESİ'NİN 50 YILLIK İÇME SUYU ALTYAPI İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'de konuşmasında, Oltu İlçesi'nin 50 yıllık içme suyu altyapı ihtiyacını karşılayacak olan 'İçme Suyu Altyapısı İnşaatı'nın hayırlı olmasını dileyerek, "Oltu ilçemize toplam 5 milyon 500 bin TL'lik yatırımla; 2 bin 500 metreküp içme suyu deposu, 12 bin metre içme suyu isale hattı, 1000 metre drenaj yapısı inşa ediyoruz" dedi.

İçme suyu altyapı inşaatının Eylül ayında tamamlanmasını hedeflediklerini açıklayan Başkan Sekmen, "Mevcut içme suyu altyapısıyla Oltu ilçemiz saniyede 150 litre su alırken, temelini atmakta olduğumuz inşaatın tamamlanmasıyla bu su miktarı saniyede 250 litreye çıkacaktır. Ayrıca mevcut sistemde terfi sistemi kullanılmakta ve bunun sonucunda enerji maliyeti olmaktadır. İnşaatı devam eden sistemin tamamlanmasıyla şebeke suyu cazibe ile musluklara ulaşacak ve enerji ihtiyacı ortadan kalkacaktır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılan İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Eski Genel Müdürü Mevlüt Vural, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ve AK Parti İlçe Başkanı Efdal Gülcü, Kaleboğaz Köyü sınırları içerisinde bulunan kaynak suyunun Oltu içme suyu şebekesine aktarılmasını sağlayacak projenin temelini attılar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.