Sağlık Haber Girişi : 05 Eylül 2015 16:13

Oltu'da obezite yürüyüşü

Oltu'da obezite yürüyüşü
Oltu Toplum Sağlığı Obezite Merkezi tarafından Sağlıklı Beslenme Yürüyüşü düzenlendi.
Erzurumajans-Oltu Toplum Sağlığı Obezite Merkezi tarafından Sağlıklı Beslenme Yürüyüşü düzenlendi.

Oltu Toplum sağlığı Obezite birim sorumlusu Orhan Yeşilyurt'un düzenlediği Sağlıklı Beslenme ve Yürüyüşü Oltu Kale parktaki yürüyüş yolunda yapıldı. Toplum sağlığı Merkezi personeli ve vatandaşların katıldığı yürüyüşte çevredeki vatandaşlara broşür dağıtıldı.

Obezite birim sorumlusu Orhan Yeşilyurt, çevremizdeki insanlara yürüyüşün önemi ve faydasını anlatabilmek için bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Sağlıklı bir yaşamanın olmasa olmazlarının ilk sıralarda düzenli egzersiz ve spor yer alırken bu altın kuralların ilk maddelerinden birisi yürüyüştür." dedi.

Fiziksel aktivitelerin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş gurubunda haftanın 5 gününde en az 30 dakika orta şiddette aktivite yapmaları gerektiğini ifade eden Yeşilyurt, "Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Türkiye Beslenme ve sağlık araştırması sonuçlarına göre toplumumuzun yüzde 71'inin hareketsiz yaşadığını belirtmiştir. Bu yüzden toplumumuzu yürümeye yönlendirecek aktiviteler sık sık yapacağız" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.