İlçeler Haber Girişi : 21 Şubat 2017 14:45

Oltu'da okul servislerinin durumu masaya yatırıldı

Oltu'da okul servislerinin durumu masaya yatırıldı
Oltu Kaymakamı Şenol Turan başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Öğrenci Taşıma Güvenliği masaya yatırıldı.
Erzurumajans-Oltu Kaymakamı Şenol Turan başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Öğrenci Taşıma Güvenliği masaya yatırıldı. 

Toplantıya; Oltu Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kuruçay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Manas Demir'in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin, Oltu Şoförler Odası Başkanı Samih Türkan ve toplu taşıma firma temsilcileri katıldı.

Öğrenci Taşıma Güvenliğinin ele alındığı toplantıda S plakasız araçların yaşadığı sorunlarda gündeme taşındı. Özellikle okul servis taşımacılığı yapan firma yetkililerinin yaşadığı sorunlarında değerlendirildiği toplantıda kanuni sorumlulukların altı çizildi.

Okul servis taşımacılığı yapan firmaların birçok eksiklerinin olduğunun ele alındığı toplantıda firmalardan bu konuda daha hassas davranmaları istendi.

Ayakta öğrenci taşınmasından, rehber öğretmen bulundurmaya varıncaya kadar birçok konunun tartışıldığı Öğrenci Taşıma Güvenliği toplantısında Kaymakam Şenol Turan, "Kurallar ne ise bu kurallara uyma mecburiyetimiz var. Bazen akraba, tanıdık olmasından bazen de yüzümüzün sıcaklığından yardımcı olmak gibi iyi niyetli bazı davranışlar göstermek çok da doğru değil. Onlara böyle yaparak aslında çok büyük yanlış yaptığımızı da unutmayalım. İyi niyetli yapılan bir takım davranışların sonucu çok ağır olabiliyor. Kanun ve kurallar çerçevesinde herkes üzerine düşeni yapmalıdır" dedi.

Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin ise okul servis araçlarının fazla ve ayakta öğrenci taşımasıyla ilgili olarak köy okul servislerinde böyle bir sorun olmadığını ancak şehir içi servislerde bu sorunla karşılaştıklarını belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.