Eğitim Haber Girişi : 14 Mayıs 2017 19:00

Oltulu öğrenciler Siyar Nebi bilgi yarışmasında ter döktüler

Oltulu öğrenciler Siyar Nebi bilgi yarışmasında ter döktüler
Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı tarafından 2008 yılından beri heryıl düzenledikleri ve geleneksel hale gelen Siyar-Nebi yarışmalarının bu yıl 10'uncusunu düzenlediler.
Erzurumajans-Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı tarafından 2008 yılından beri heryıl düzenledikleri ve geleneksel hale gelen Siyar-Nebi yarışmalarının bu yıl 10'uncusunu düzenlediler. Yarışmaya 700 öğrenci müracaat etti.

Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı Başkanı Arif Macit, "İnsanlığın içine düştüğü sıkıntılardan burhanlardan kurtuluş reçetesi olarak gördüğümüz Hz. Peygamberi anlamak üzerimize düşen büyük bir sorumluluktur. Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı kendimize görev adlettiğimiz bu sorumluluktan biride ilçemizde Siyar-i Nebi yarışmaları sınavları yapmaktır. Çocuklarınızın gençlerimizin Hz. peygamberin hayatını öğrenmeleri Onu anlamak onu yaşamak için kitap okumalarıdır. Şunun farkındayız ki Bütün güzellikleri iyilikleri adaletli ve faydalı olanı aklımıza gelebilecek bütün düşünceleri en güzel şekilde ancak Hz. Peygamberin hayatını öğrenmek ve uygulamakla elde edebiliriz" diye konuştu.

Sevgi ve Şevkat Peygamberi temalı bu seneki yarışmaya 759 öğrenci müracaat etti. Oltu Cumhuriyet Orta okulunda sınav sabah 09-00 da başladı. Sınava 5,6,7,8 sınıfalar girerken saat 11 de ise 9,10,11,12 inci sınıflar girdiler. Sınav sonuçlarının hafta içi öğrencilerin okullarına bildirileceği belirtildi. Ödül töreninin yeri ve zamanının daha sonra okul idarecilerine bildiriliceği, Sınavda başarılı olan 60 öğrencinin birer altınla ödüllendirileceği açıklandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.