Erzurum Haber Girişi : 02 Mart 2015 20:45

Organik tarım eğitimleri devam ediyor

Organik tarım eğitimleri devam ediyor
Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Organik Tarım Ulusal Eylem Planı" projesi kapsamında öğrencilere bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Erzurumajans-Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Organik Tarım Ulusal Eylem Planı" projesi kapsamında öğrencilere bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca organik tarımın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla uygulamaya konulan "Organik Tarım Ulusal Eylem Planı" ve İl Müdürlüklerinin "Organik Üret Organik Tüket" kampanyası kapsamında üretici ve tüketicilere yönelik eğitim çalışmaları 2015 yılında da tüm hızıyla devam ediyor. Yakutiye ilçesinde bulunan Hacı Sami Boydak lisesinde Organik tarım bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya idareci, öğretmen ve öğrencilerden 102 kişi katıldı. Toplantıda katılımcılara uzman Ziraat Mühendisi Cevdet Sunay tarafından Organik tarımın doğuşu, dünyada ve ülkemizdeki tarihi gelişimi, ilde yapılan organik ürün üretimi ve pazarlama faaliyetleri, tüketicilerin organik ürünleri tüketirken dikkat edeceği hususlar hakkında bilgiler verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.