Osman Hocanın üçlü savunması

Karşılaşma öncesi kadrolar geldiğinde 3-4-2-1 sisteminde sahaya çıkan bir BB Erzurumspor olduğunu gördük. Uzun yıllar sonra Türkiye liglerinde 3 lü savunmayla maça başlayan  ilk takımız belkide... Bunu eleştirmek için  söylemiyorum. Sonuçta Osman hocayı takdir etmek lazım ezberlenmiş sistemler yerine kendi kafasındaki şablonu sahaya yansıttı.

Açıkçası İlk yarıda bunda başarılıda oldu . Top rakipteyken takım halinde topun arkasında kalarak boş alan bırakmayan takım savunmasını iyi yapan bir BB Erzurumspor vardı. Her ne kadar üçlü savunma görünsede rakip hücumlarda Tolga ve Erhan'ın da kanatlardan gelmesiyle beşli  savunmaya dönüldü. Ancak şunu belirteyim  bu sistemde  kenarlarda oynayan oyuncularınız oyunun iki yönünüde oynayabilmeliler. Ancak Tolga ofansif Erhan ise defansif anlamda  bu sisteme uygun isimler değiller.  Özellikle karşılaşmanın etkili ismi Erhan Çelenk kaleye ne kadar yakın olursa o kadar etkili olacaktır.

İlk kırk beş dakika itibariyle rakibi durduran  sahada istediklerini yapan bir BB Erzurumspor izledik...

İkinci yarının ilk yirmi dakikasında ise ilk yarıya nazaran daha hücumu düşünen bir BB Erzurumspor vardı. Ancak ilerleyen dakikalarda Kubilay'ında oyuna girmesiyle 5'li savunma önüne koyulan 3'lü defansif ortasaha  sonrası BB Erzurumspor duran toplar haricinde hücum anlamında yoktu desek yanılmış olmayız. 

Sonuç olarak BB Erzurumspor başkentten istediğini aldı. Üstelik takım savunmasıda göz doldurdu. Ancak sadece savunma yapmayla lige tutunamazsınız. Umarım ilerleyen haftalarda Teknik direktör Osman Özköylü takımın hücumdaki etkinliğini artırmak için gerekenleri yapacaktır.

Hücum düşünmek için...

BB Erzurumspor'un savunma önünde oynayan iki ismi Boubakar ve Abdülkadir ikiside oyun karakteriği olarak defansif oyuncular. Pres yapan top kapan ancak oyunun  hücum bölgesinde kreatifliği olmayan  uzaktan şutlar hariç üçüncü bölgeye katkısı minimum olan isimler. Bence vakit geçirmeden o bölgeye oyunun iki yönünü oynayabilen daha yaratıcı bir oyuncu düşünülmesi lazım. Yoksa özellikle arkadan oyun kurup pozisyon üretmekte sezon boyu sıkıntı çekilecektir.

Göze çarpanlar...

Mavi Beyazlı ekibin yeni stoperi Trtovac'ı oldukça beğendim. Fizik olarak uzun boylu olmasına rağmen ağır bir oyuncu değil. Hava toplarındaki etkinliği ve yaptığı müdahalelere göz doldurdu. Ayrıca Erhan ve Lokman da maç içinde oldukça faydalı isimlerdendiler. Özellikle Erhan orjin mevkisinden uzak oynamasına rağmen takımın en etkili isimlerindendi. 

Hakem Süleyman Abay

42.dakikada Ankaragücü kalecisi Koray'ın kontrolsüz müdahalesi net penaltıydı. Bu pozisyonda devam kararı vermesi maçın skoruna etki eden bir pozisyon olarak hafızlarda kaldı. 

Belki henüz çok erken ancak görünen o ki  BB Erzurumspor bu sezon zor kazanır zor kaybeder...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.