Bölge Haber Girişi : 21 Şubat 2011 06:11

Oyunlar bitti ama görevimiz bitmedi!..

Oyunlar bitti ama görevimiz bitmedi!..
ENER Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, 'Oyunlar bitti, görev bitti' zihniyetinde olunmaması gerektiğini anımsattı. Aksu, ''Eğer, kış turizminde uluslararası bir aktör olunması hedefleniyorsa şehir yönetiminde 'görev asıl şimdi başlıyor' anlayışı hakim olmalıdır'

Erzurum Ajans-Erzurum’un ilk düşünce kuruluşu ENER, 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda emeği olan başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere devlet yönYeticilerine yönelik teşekkür zirvesi düzenlenmesi çağrısında bulundu.

DEVLETİN ZİRVESİNE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

27 Ocak - 6 Şubat günleri arasında gerçekleştirilen Türkiye’nin kış sporlarındaki ilk uluslar arası organizasyonu olan 25’inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları sonrasında ihmal edilmemesi gereken bazı önemli faaliyetlerin bulunduğu belirten ENER Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, şehir üst yönetiminin, Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Meclis Meclisi Başkanı, Başbakan ve siyasi liderleri makamlarında ziyaret ederek, Oyunlar’a katkılarından ötürü şehir adına teşekkür plaketi sunması gerektiğini söyledi.

OYUNLAR BİTTİ AMA GÖREVİMİZ BİTMEDİ!.. 

‘Oyunlar bitti, görev bitti’ zihniyetinde olunmaması gerektiğini anımsatan ENER Başkanı Aksu, “Eğer, kış turizminde uluslararası bir aktör olunması hedefleniyorsa şehir yönetimine ‘Görev asıl şimdi başlıyor’ anlayışı hâkim olmalıdır. Bu tür uluslararası etkinliklerden elde edilen populariteden uzun bir süre yararlanılması önemlidir. Bunun için sürekli olarak yerel ve yaygın basında programlar yapılması, Oyunlar’la ilgi görsel malzemelerin özenle hazırlanarak piyasaya sürülmesi ve böylece şehrin adının sürekli gündemde tutulması yararlı olacaktır” diye konuştu.

Oyunlar’ın üzerinden fazla bir süre geçmeden Milletvekilleri, Vali, Rektör, Belediye Başkanı, siyasi partilerin İl Başkanları, sivil toplum teşkilatı başkanları, fikir ve kanaat önderleri, yerel medya mensupları ve vilayetçe belirlenecek geniş çaplı bir heyetten devlet yöneticilerine teşekkür ziyaretinde bulunması gerektiğini ifade eden Aksu, şöyle devam etti:

BU ENERJİ GELECEK İÇİN KULLANILMALI

“Açılış ve kapanış törenlerine önemli misafirler katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer siyaset, devlet ve ticaret erkânının törenlerde hazır bulunması, Erzurum’un ilgi odağı olmasını sağladı. Bu yüksek düzey ilginin ‘bir törenlik’ ve bir kerelik olmaması için şehir ileri gelenleri çaba göstermelidir. En kısa süre içerisinde oluşturulacak bir heyetle Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, Muhalefet Parti Liderleri, ilgili bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar ve belirlenecek diğer önemli misafirlere teşekkür ziyaretlerinde bulunulmalıdır. Bu ziyaretlerde, şehri sembolize eden Oltu Taşı ürünleri gibi estetik ve zarif armağanlar takdim edilmeli Erzurumlu’nun teşekkür hisleri ifade edilmelidir. Böyle bir jest, sadece şehrin çıkarına bir tanıtım görevi değil, Erzurum’un geleneksel misafirperverliğinin üzerimize yüklediği kaçınılmaz bir görevdir. Bize göre şehrin en büyük sermayesi, Dadaş’lık vakarından güç alan hemşehrilik enerjisidir. Bu enerjinin şehrin istikbaline yönelik atılımlar yerine, iç çekişmelerle harcanmaması gerekmektedir. Böyle bir heyetle yapılacak ziyaretler, önemli bir görevin yerine getirilmesi kadar, Oyunlar sonrasında meydana gelen bazı gelişmelerden ötürü zedelendiği zannedilen birlik ve beraberliğin tesisine de yardımcı olacaktır. Erzurum’a karşı son dönemlerde yoğunlaşan üst düzey ilgi yönelimini, birlik ve beraberlik ortamını zedeleyecek iç çekişmelere feda etmemek hepimizin ortak sorumluluğudur” diye konuştu.

ULAŞTIRMA BAKANI’NA TEŞEKKÜR

ENER Başkanı Aksu, “Basın danışmanı Mehmet Aycı’nın TCDD’nin ‘Rail Life’ dergisinde yayınlanan makalesiyle ilgili, "Yanlış, talihsiz, kabul edilemez bir yazı. Bu arkadaşımız görevinden alınmıştır. Erzurumlu hemşeri ve kadınlarımızdan özür diliyorum" açıklamasında bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a, olayı hassasiyetle takip eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a, milletvekillerine, kadın kuruluşlarına ve yerel medyaya teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.