Türkiye Haber Girişi : 17 Eylül 2014 12:55

Özdoğan: Menderes'in asılması vahşetti

Özdoğan: Menderes'in asılması vahşetti
Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Kültürel İlişkiler Birliği UTEK Genel Başkanı Dr. Ömer Özdoğan yaptığı açıklamada Menderes'in asılmasını vahşet olarak nitelendirdi.
Erzurumajans-Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Kültürel İlişkiler Birliği UTEK Genel Başkanı Dr. Ömer Özdoğan yaptığı açıklamada Menderes'in asılmasını vahşet olarak nitelendirdi.

Özdoğan açıklamasında; "Yaklaşık 50 yıl önce Türkiye'de bir darbe sonucu haksız yere asılan bir başbakan vahşete kurban gitmiştir. Bu insanlık onurunu zedeleyen zihniyet kıyamete kadar halkın vicdanında mahkûm olarak kalacaktır" dedi.

Özdoğan açıklamasına şöyle devam etti; "Barış ve huzur içinde, kalkınmış özgür ve demokrat bir ülke tesis etmek için gecesini gündüzüne katarak çalışan bir devlet adamı olan Menderes bugünlerde de eski vesayet dönemlerine geri dönmek için bin bir desise ile milletin iradesine tuzaklar kuran zihniyete karşı umudun, cesaretin simgesi olarak abideleşmiştir. Dün yaşanan vahşetin bugün bizleri, gelecekte de çocuklarımızı hedef almaması için millet olarak demokrasinin ve medeniyetin kıymetini iyi bilip, onu en değerli hazinemiz olarak korumak gerekir."

"Menderes'i asan zihniyetin bir daha hortlamaması için tek tip insan yetiştiren baskıcı teşekküllere karşı millet olarak, devlet olarak, STK'lar olarak müsaade etmemeyi asli görev addetmeliyiz" diyen Özdoğan; hunharca işkence görüp büyük kederlere maruz kalmasına rağmen Menderes'in idam edilmesinden önce ki son sözleri bugün bile milletin hüzünlü yüreğini dağlamaktadır. "Kimseye dargın değilim, milletime ebedi saadetler dilerim" diyebilme büyüklüğünü gösteren bir şahsiyete bu zulmü reva görenlere karşı millet her zaman dikkatli olmalıdır" uyarısında bulundu.

Özdoğan; "Demokrasi şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor tarihimize geçen bu kara lekenin bir daha hiç tekrarlanmamasını temenni ediyoruz. Ruhları şad olsun diyerek" sözlerini tamamladı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.