Spor Haber Girişi : 18 Haziran 2019 18:30

Palandöken'de yaprak kımıldamıyor!

Palandöken'de yaprak kımıldamıyor!
Katıldıkları ulusal ve uluslararası fuarlarda kış turizminde adından sıkça söz ettiren ve geçen sezon çok sayıda yabıncı turist ağırlayan Kayseri Erciyes, yaz aylarında da bisiklet turizmi için harekete geçti.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Katıldıkları ulusal ve uluslararası fuarlarda kış turizminde adından sıkça söz ettiren ve geçen sezon çok sayıda yabıncı turist ağırlayan Kayseri Erciyes, yaz aylarında da bisiklet turizmi için harekete geçti. Palandöken Kayak Merkezi ise bildiğiniz gibi!

Son yıllarda kış turizmi yanı sıra Türkiye ve uluslararası bisiklet yarışlarıyla gündeme gelen Kayseri Erciyes Kayak Merkezi, yaz dönemini boş geçirmemek için bisiklet turizmine ağırlık verdi.

Geçen hafta Avrupa kıtası dışında ilk kez Kayseri’de gerçekleşen IXS Downhill Bisiklet Avrupa Kupası’na ev sahipliği yapan Erciyes yarışların hemen ardından yeni hedef belirledi.



BELEDİYE YATIRIMLARIYLA BU HALE GELDİK

Kayseri Büyükşehir Belediyesi önceki gün Avrupa Bisiklet Ağı (EUROVELO) ile ortaklaşa ‘Bisiklet turizmi ve spor semineri’ düzenlendi. Seminerde konuşan Erciyes AŞ Şönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, belediyenin yatırımlarıyla dünya standartlarının üzerinde bir kış turizm merkezi haline gelen Erciyes’i bisiklet turizminde de merkez yapacaklarını söyledi.



DAHA İLK YIL YAPMIŞLAR!

Büyükşehir olarak devraldıkları Erciyes’te daha ilk yıl dağ bisiklet ve yol bisiklet parkurlarını oluşturduklarını anımsatan Murat Cahit Cıngı, bu sayede bir çok kez ulusal ve uluslararası bisiklet yarışlarına ev sahipliği yaptıklarını anımsattı. Son olarak geçen hafta ‘downhill’ branşında bir Avrupa Kupası düzenlediklerini ve Avrupa ülkelerinin dikkatini çektiklerini anlatan Cıngı, Türkiye başta olmak üzere dünya basınında Erciyes markasını bir kez daha gündeme getirdiklerini vurguladı.



PALANDÖKEN’DE DURUM NE?

Türkiye’nin en köklü kayak merkezi olan Palandöken ise yerinde saymaya devam ediyor. Erciyes’te olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Palandöken’de yaz aylarında hiçbir etkinlik yapılmıyor. Özellikle dağ bisikleti için doğal parkurları bulunan Palandöken bu anlamda da değerlendirilemiyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.