Erzurum Haber Girişi : 18 Eylül 2014 11:58

Palandöken içme suyu barajı ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor

Palandöken içme suyu barajı ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor
Erzurum Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner, Palandöken İçme Suyu Baraj havzasında incelemelerde bulundu.
Erzurumajans-Erzurum Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner, Palandöken İçme Suyu Baraj havzasında incelemelerde bulundu.

Erzurum ilinin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Palandöken İçme Suyu Baraj havzasında Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner, Ağaçlandırma Toprak Muhafaza ve Şefliğinin çalışmalarını yerinde inceleyerek Ağaçlandırma ve Toprak muhafaza Şefi Alper Çimen'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bölge Müdürü Salih Çetiner yaptığı açıklamada, "Palandöken İçme Suyu Barajı havzasında 361 Ha alanda toprak işlemesi yapılarak buror teras çalışmaları devam etmektedir. Toprak işleme çalışmaları bittikten sonra sahada fidan dikim çalışmaları başlayacak. Ağaçlandırma yapılacak bu sahalarda barajın çehresinin değişeceğini ayrı bir güzellik katacağını, hem de Erzurum'a içme suyu sağlayan barajın korunacağını, yapılacak bu çalışmalarla ve sosyal problemlerin kalkması ile daha geniş alanlarda yapılacak çalışmalarla baraja taşınan toprak ve rusubat miktarının azalarak baraj ömrünün artacak." diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.