İlçeler Haber Girişi : 27 Mart 2015 20:15

Palandöken'de 1100 Hatmi Şerif'in duası yapıldı

Palandöken'de 1100 Hatmi Şerif'in duası yapıldı
Çanakkale Savaşlarının 100'üncü yıl dönümü münasebetiyle Palandöken ilçesinde Cuma namazından önce Abdurrahman Gazi Mahallesin deki Babadereli Ahmet Efendi Camii'de Şehitlerin ruhlarına bağışlanan 1100 Hatmi Şerif'in duası yapıldı.
Erzurumajans-Çanakkale Savaşlarının 100'üncü yıl dönümü münasebetiyle Palandöken ilçesinde Cuma namazından önce Abdurrahman Gazi Mahallesin deki Babadereli Ahmet Efendi Camii'de Şehitlerin ruhlarına bağışlanan 1100 Hatmi Şerif'in duası yapıldı.

Palandöken İlçesi Babadereli Ahmet Efendi Camii'nde Çanakkale Zaferinin 100 'üncü yılı münasebetiyle Palandöken Belediyesi ve Müftülük tarafından ortaklaşa bir program düzenlendi. Cuma namazı sonrası okunan 1100 Hatim Şerif'inin duası edildi. Erzurum İl Müftü Vekili Celal Büyük, Çanakkale Zafer'inin vatan topraklarını korumaya çalışan milletin azminin ibret verici destanı olduğunu söyledi. Müftü Vekili Büyük, "Bizler de böylesine önemli bir hatırayı aziz şehitlerimize dualar göndererek geçirmek istedik. Bu gün sahip olduğumuz her şeyi şehit olan dedelerimize borçlu olduğumuzu, unutmamamız gerekir. Her karış toprağı şehit kanları ile sulanmış olan bu güzel vatanımızın maddi ve manevi kalkınması için her kesin kendi alanında canla-başla çalışması gerekir. Bu da şehitlerimizin bize emanet ettiği vatana karşı en önemli vazifemizdir. Bugün, Türk'ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 100 üncü yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin ruhlarına okunan 1100 Hatim Şerif'i hediye ediyoruz." dedi.

BULUTLAR,"ŞEHİTLERİMİZİN RUHU ŞAD OLSUN...

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ise, üzerinde huzurla ve güvenle yaşadığımız bu kutsal vatanımız için hiç düşünmeden canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet andıklarını söyledi. Başkan Bulutlar, "Aziz milletimiz, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tarih boyunca en güç şartlar altında dahi sergilemiş, fedakârlığıyla, vatanseverliğiyle gurur duyduğumuz zaferlere imza atmıştır. Bu zaferler den biri de hiç kuşku yok ki Çanakkale Zaferidir. Kahraman askerlerimizin kendisinden sayı ve teçhizat bakımından kat ve kat güçlü düşman askerlerine karşı verdiği onurlu mücadeleye tarih şahittir. Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek; bir milletin kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz inançları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, aziz şehitlerimiz, dünyada eşi ve benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Bugüne kadar bu vatan için vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi, bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun" dedi. Çanakkale şehitlerinin aziz ruhları için yapılan duanın ardından ezan okunarak cemaat Cuma namazını kıldı. Camiden çıkan vatandaşlara mevlit şekeri verildi ve Palandöken Belediyesi tarafından ikramlarda bulunuldu. Programa Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Erzurum İl Müftü Vekili Celal Büyük, Palandöken İlçe Emniyet Müdürü Ömer Güneş, Palandöken İlçe Müftüsü Sıtkı Beydill ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.