İlçeler Haber Girişi : 26 Mayıs 2016 15:37

Palandöken'de minik eller, fidanları toprakla buluşturdu

Palandöken'de minik eller, fidanları toprakla buluşturdu
Erzurum merkez Palandöken Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen proje kapsamında ilçededik öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu.
Erzurumajans-Erzurum merkez Palandöken Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen proje kapsamında ilçededik öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu. 

Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde Yunus Emre Mahallesi'ndeki Abdurrahman Gazi İlköğretim okulu bahçesine dördüncü sınıf öğrencileri onlarca çam fidanı dikti. Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, etkinliğin bu yıl 6'ıncısını düzenlediklerini belirtti. Göreve geldikleri günden bugünekadar her yıl talepler doğrultusun da hem okulların çevre düzenlemesi yaptıklarını hem de okul bahçelerine öğrencilerle birlikte fidan diktiklerini vurgulayan Başkan Bulutlar şöyle konuştu:

"Palandöken Belediyesi olarak büyük ağaçları dikmeye gözen gösteriyorzu. Çünkü bu ağaçları koruması daha sağlıklı oluyor. Yerleşim yerleri çok hızlı büyüyor ama aynı oranda yeşil alanları, parkları ağaçlık ortamları aynı hızla büyütemiyoruz. Bu bakımdan biz bir karar verdik şehirlerin hızla büyümesine ayak uydurarak yeşil alanlarımızı daha etkin hale getirmek için daha büyük fidan dikmeye karar verdik. Bu yıl inşallah 5 bine yakın ağaç dikeceğiz. Umut ediyoruz ki sadece 4 -5 yıl içerisinde bu güzel ilçeye 20 - 25 bin yetişkin ağaç kazandırmış olacağız. İlçede bilinçli bir ağaçlandırma süreci yürütüyoruz o bakımdan mutluyum. En önemli mirasımız çocuklarımız ve bu dikilen ağaçlarımız olacak. Ağaç çok değerli bir şey çocuklar büyüdükçe nefes alacakları bu ortamlarda hayatlarını geçirecekleri yerlerde yaşayacaklar. Okul bahçelerine çocuklarımızla birlikte fidan dikmemizinim asıl sebebi çocuklara bir sorumluluk yüklemek ve önemini daha da iyi kavramalarını sağlamak."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.