Eğitim Haber Girişi : 25 Ağustos 2016 20:15

Palandöken'deki Kuran kursuna 450 kız- erkek katıldı

Palandöken'deki Kuran kursuna 450 kız- erkek katıldı
Merkez Palandöken Belediyesi tarafından açılan ve 450'ye yakın kız- erkek çocuğun katıldığı Kuran Kursu tamamlandı.
Erzurumajans-Merkez Palandöken Belediyesi tarafından açılan ve 450'ye yakın kız- erkek çocuğun katıldığı Kuran Kursu tamamlandı. 

Diyanet İşleri Başkanlığının verdiği 6 eğitmen gözetiminde haftanın belirli günlerinde gerçekleşen Kuran Kursu, Palandöken Belediyesine ait Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde 6 sınıfta verildi.  Belediye Başkanı Orhan Bulutlar (AKP), 250 kız toplam 450 çocuğa İslam dininin temel özellikleri, Hz. Muhammed'in hadisleri ve gündelik yaşamda uygulanması gereken dini bilgiler öğretildiğini bildirdi. Belediye Başkanı Bulutlar kursla ilgili şunları söyledi:

"Yaz Kuran Kursuna katılan çocuklarımıza Temel Dini Bilgiler, Kuran-ı Kerim, İslam ahlakı ve dini bilgiler öğretilmektedir. Çocuklarımızın donanımlı ve birikimli bir geleceğe sahip olmaları için bu yaşlarda alacakları eğitimler büyük önem taşımaktadır. Çocuklarımızın güzel ve temiz bir hayat yaşamaları, topluma yararlı bireyler olarak hayatlarını sürdürmeleri için Kuran-Kerim'i anlamalarının yanı sıra Müslümanlığın temel kaidelerini öğrenmeleri yeterli olacaktır. Kuran Kursunda bu temel bilgiler verilmektedir."

Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, daha sonra kursa katılan öğrencilere kurs bitirme sertifikası verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.