Spor Haber Girişi : 02 Mayıs 2016 13:30

Palandöken'in çılgınları

Palandöken'in çılgınları
Erzurum'da Dadak Doğa Sporları Kulübü üyeleri, güneşin doğuşuyla birlikte bisikletleriyle çıktıkları Palandöken Kayak Merkezinde keyifli bir gün geçirdi.
Erzurumajans-Erzurum'da Dadak Doğa Sporları Kulübü üyeleri, güneşin doğuşuyla birlikte bisikletleriyle çıktıkları Palandöken Kayak Merkezinde keyifli bir gün geçirdi. 

Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki kulüpte buluşan Yıldırım Beyazıt Öztürk, Mustafa Tekin, Halil İbrahim Mert, Sacit Amil, Muhammed Furkan Polat, Ertuğrul Ural ve Nurettin Yavan, bisikletleriyle kente 10 kilometre uzaklıktaki Palandöken'e çıktı. Dağda karın başladığı deniz seviyesinden 2 bin 600 metreye kadar pedal çeviren kulüp üyeleri, burada bisikletlerini bırakıp ayaklarına tur kayaklarını takarak yaklaşık 1.5 saatlik yürüyüşün ardından 3 bin 176 metre yükseklikteki Ejder Tepesi'ne çıktı. Kısa bir mola veren kulüp üyeleri yaklaşık 4 kilometrelik yolu kayarak indi.

'SICAKTA KAYAK KEYFİ BİR BAŞKA'

Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu Palandöken'de tırmanış, kayak ve bisikletin keyfini doyasıya yaşadıklarını belirten Dadak Doğa Sporları Kulüp üyelerinden Mustafa Tekin şunları söyledi:

"Denize girildiği bugünlerde bizler hala Palandöken'de kayak yapmanın keyfini çıkarıyoruz. Sıcak havalarda kayağın keyfi bir başka oluyor. Kent merkezinden bisikletlerle karın başladığı yere kadar pedal çevirdik. Burada tur kayaklarını ayaklarımıza takıp zirveye tırmanmaya başladık. Zirvede kısa bir molanın ardından kayaklarla bisikletlerin bulunduğu yere kadar kaydık. Dağcılık, dağ bisikleti ve kayak sporunu bir arada yaptık. Adrenalin dolu bu heyecanı yaşamak isteyen herkesi kulübümüze bekliyoruz. Kayak sezonunda da Palandöken'deki pistlerden 30 kişilik bir ekiple bisikletle iniş yapmıştık."

Turgay İPEK/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.