Bölge Haber Girişi : 09 Ocak 2010 15:28

Palandöke'nde doğum sancısı!..

Palandöke'nde doğum sancısı!..
Palandöken Dağı'nda bulunan Aziziye Köyü'nde oturan hamile kadın nefes kesen bir operasyonla Erzurum'a ulaştırıldı!..

Turgay İPEK ‘in haberi-Palandöken Dağı'nın eteğinde, bulunan Aziziye Köyü'nde oturan Ferinaz Nalkıran’ın doğum sancıları başlayınca, nefes kesen bir operasyonla Erzurum'da ki hastaneye ulaştırıldı.

İl Kriz Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine doktor, ebe
ve sağlık teknisyeninden oluşan 3 kişilik 112 Acil Servis ekibi, ambulansla Palandöken Kayak Merkezindeki Dedaman Oteli önüne gitti. Tam donanımlı kar üstü araç ile 3 bin 175 rakımlı Palandöken Dağı'nın doruklarını aşan sağlık ekibi, dağın diğer yamacındaki Aziziye Köyü'ne bir saatte ulaştı.

Üçüncü çocuğuna hamile 29 yaşındaki Ferinaz Nalkıran’a ilk müdahaleyi evinde yapan sağlık ekibi, onu eşi Muhlis Nalkıran ve büyük çocukları Murat ile birlikte kar üstü araca bindirerek Dedeman Otel'in bulunduğu bölgeye getirdi. Ferinaz Nalkıran buradan ambulansla Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi'ne kaldırıldı ve 2.5 kilo ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Bir gece hastanede kaldıktan sonra taburcu edilen Ferinaz Nalkıran, üçüncü çocuğu kucağında yine kar üstü araç ile yeniden köyüne döndü.

İlk çocuğunu da yine karlı kış gününde aynı şekilde hastaneye ulaştırılarak dünyaya getirdiğini belirten Ferinaz Nalkıran, “Köyümüzün yolu, kışın Palandöken’in kayak tesislerin pistleri oluyor. Dağın öte yüzünde olduğumuz için kışın yol hep kapalıdır. Sadece yaz mevsiminde bu yolu kullanırız. Yine de Allah devletimize zeval vermesin. Başımız sıkıştığında paletli kar üstü aracı gönderip, bizi köyümüzden aldırıyor. Yolda doğum yapacağım diye çok korktum” diye konuştu.

İl Kriz Merkezi, çaresiz kalanlara ambulans halikopter ya da kar üstü araçlarla kısa sürede ulaştıklarını açıkladı. 2 Ocak akşamı yağan yoğun kar nedeniyle birçok köy yolunun ulaşıma kapandığını belirten yetkililer,
son bir hafta içinde ambulans helikopter ve kar üstü araçla toplam 62 kadının doğum için evinden alınarak hastaneye götürüldüğünü kaydetti. (Milliyet)

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.