Kültür-Sanat Haber Girişi : 31 Mart 2015 17:15

Pastalı kütüphane açılışı

Pastalı kütüphane açılışı
Karabekir Ortaokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir programla Kütüphaneler Haftası kutlandı.
Erzurumajans-Karabekir Ortaokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir programla Kütüphaneler Haftası kutlandı.

Karabekir Ortaokulu Kütüphanesinin açılışında üzerinde 'Kitap ruhun gıdasıdır' yazılı pastayı İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Okul Müdürü Sıtkı Toksoy ve öğrenciler birlikte kestiler. Kütüphaneler Haftasını fırsat bilerek okul kütüphanesinin de açılışının gerçekleştirildiği programda konuşan Okul Müdürü Sıtkı Toksoy, ebeveynlerin çocuklarına "Boş zamanlarımda kitap okurum demek yerine zaman zaman kitap okurum" şeklinde doğruyu söylemelerinin daha gerçekçi bir yaklaşım olacağını söyledi. Toksoy, "Boş zaman yoktur, serbest zaman vardır. Bunun için çocuklarımıza 'boş zamanlarımda kitap okuyorum' değil, 'serbest zamanımda verimli bir biçimde kitaba zaman ayırarak okuyorum' denmelidir. Kitap geçmişi yansıtan ve bugünü anlamamıza vesile olan geleceğimize de ışık tutan en önemli rehberdir. Kitabı yemek gibi su gibi hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline getirmeliyiz" dedi. Sıtkı Toksoy, program yaptıkları salonun düzenlenerek hazır hale gelmesinde emeği geçenlere ve davetlilere de teşekkür etti. Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan okul öğretmenlerinden Resül Saçer ise Kütüphaneler Haftasının önemi üzerinde durdu. Öğrencilerin okuduğu şiirler ve okul öğrencileri tarafından sahnelenen tiyatro ve oratoryo gösterisinin ardından okul korosu tarafından şarkılar seslendirildi. Kütüphaneler Haftası münasebetiyle düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Kütüphaneler Haftasını kutlayan Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, "Kitap okumak özgürlüktür. Yani kitap okudukça özgürleşeceğiz ve belki köhneleşmiş beyinlerle, klişeleşmiş kafalarla muhatap olmaktan onlara tabi olmaktan kurtulup kendi özgür dünyamızı oluşturabilecek, kendi özgür dünyamızı yaşayabilecek karakter ve kabiliyete erişeceğiz" şeklinde konuştu.daha sonra kürsüye gelen Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek yaptıkları yardımların teşekküre değimediğini belirterek sonuçta kendimize geleceğimize yapıyoruz biz sadece vesile olmuşuzdur kendimizi fazlada ön plana çıkarmaya gerek yok dedi

Slayt gösterisi ve ödül töreni sonrası okul kütüphanesinin açılışı da gerçekleştirildi. Karabekir Ortaokulu'ndaki programa; İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İhsan Nuri Aras, okul müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Program sonrası öğretmenler odasında davetlilere ikramda bulunuldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.