Bölge Haber Girişi : 23 Ağustos 2016 16:00

Peş peşe acı haberler: 4 şehit

Peş peşe acı haberler: 4 şehit
Bingöl'de çıkan çatışmada 2 korucu şehit oldu. Şırnak Uludere'de ise askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 2 asker şehit oldu.
Erzurumajans-Bingöl Karlıova İlçesi'nde Cehennem Ormanları bölgesinde çıkan çatışmada 1 geçici köy korucusu şehit oldu, 1 korucu da yaralandı. Yaralanan korucu kurtarılamayarak şehit oldu. Bir acı haber de Şırnak'tan geldi. Uludere ilçesinde teröristlerin tuzkladığı patlayacının askeri aracın geçişi sırasında infilak etmesi sonucu 2 asker şehit oldu.

Şırnak'ın Uludere İlçesi Andaç Köyü yakınlarında yola patlayıcı tuzaklayan PKK'lı teröristler, askerlere roketatar ve otomatik silahlarla ateş açtı. Çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle Üsteğmen Orhan Ünsal ile er Hüseyin Kavalbacak şehit olurken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Andaç Köyü yakınlarında PKK'lı teröristler dün malzeme taşıyan geçişi sırasında yola önceden döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Olayda şans eseri ölen ve yaralanan olmadı. Patlama bölgesine bu salah zırhlı araçla askerler sevk edildi.

Bölgeye ulaşan askerlerin yaya olarak arama tarama yaptıkları saat 11.40 sıralarında, PKK'lı teröristler pusu kurdukları yerden roketatar ve uzun namlulu silahlarla atış açtı. Askerlerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle Üsteğmen Orhan Ünsal ile er Hüseyin Kavalbacak olay yerinde şehit olurken, bölgeye takviye ekipler sevk edildi.

Kaçan PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan hava destekli operasyonun sürdüğü belirtildi.

BİNGÖL'DE ÇATIŞMA: 2 KORUCU ŞEHİT

Cehennem Ormanları'nın Karlıova İlçesi yakınlarında bir grup PKK'lının bulunduğu bilgisi üzerine bu sabah saatlerinde güvenlik güçleri teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı. Geçici köy korucularının da katıldığı operasyon sırasında PKK'lılarla yaşanan çatışmada 1 geçici köy korucusu şehit oldu, 1 korucu da yaralandı. Yaralanan korucu, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak, şehit oldu.

HAKKARİ'DE PATLAMA: 3 ASKER YARALI

Hakkari'de Şemdinli ilçesine bağlı Yeşilova Karakolu yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi.

PKK'lı teröristlerin daha önceden yola yerleştirdikleri el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 asker yaralandı. Yaralı askerler hastaneye kaldırılırken, bölgede operasyon başlatıldı.

Öte yandan, Çukurca ilçesinde Sabah saat 10.00'da 49 nolu sınır taşı bölgesinde askeri üs bölgesine PKK'lı teröristlerce taciz ateşi açıldı. Askerin karşılık vermesi üzerine bir süre devam eden çatışmanın ardından PKK üyeleri bölgeden kaçarak uzaklaştı.

VAN'DA KARAKOLA SALDIRI

Van'ın Çatak İlçesi Yukarı Narlıca Mahallesi'nde bulunan jandarma karokoluna PKK'lı teröristler, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıdan sonra çıkan çatışmada bir asker yaralandı.Dün saat 22.15 sıralarında ilçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Yukar Narlıca Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler saldırı düzenledi. Uzun namlulu silah ve roketatarlarla yapılan saldırıya nebetteki askerler anında karşılık verdi. Yaklaşık 2 saat süren çatışmada bir asker yaralanırken, teröristler, geçenin karanlığından yararlanarak kaçtı. Van'da tedavi altına alınan askerin sağlık durumunun iyi olduğu, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için de bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

KARAYOLUNA PATLAYICI

Bölgede operasyonlar sürerken, sabah saatlerinde ise Van kent merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Van-Çatak-Bahçesaray yol ayrımında teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı tespit edildi. Güvenlik güçleri karayolunu trafiğe kapattıktan sonra el yapımı patlatıcıyı kontrollu şekilde inflak ettirererek imha etti. Patlamanın ardından ise karayolunda hasar meydana geldi.

ADIYAMAN'DA YARALI POLİS ŞEHİT OLDU

Öte yandan Adıyaman'da, geçen perşembe günü Yeşilyurt Mahallesi Sakarya Caddesi üzerinde Mevlit Alan yönetimindeki 16 LD 756 plakalı otomobil ile özel hareket polislerini taşıyan 'akrep' denilen zırhlı araç çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan zırhlı araç takla atarak devrildi. Kazada, zırhlı araçta bulunan ve yaralanarak hastaneye götürülen polis memurlarından Seracettin Kılınç, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Aynı kazada yaralanan ve Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen yaralı polis memurlarından Selvet Şimşek de bu sabah tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Selvet Şimşek'in şehit düştüğü haberini alan meslektaşları hastaneye akın etti. Şehit polis memurunun bugün düzenlenecek törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Çanakkale'ye gönderileceği öğrenildi.Öte yandan aynı kazada yaralanan polis memuru Rıza Cerit'in sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.