Bölge Haber Girişi : 18 Aralık 2014 14:52

PKK hem vurdu, hem de işinden etti

PKK hem vurdu, hem de işinden etti
PKK ile girdiği silahlı çatışmada yaralanan 41 yaşındaki Yakup Vurhan, kendisiyle birlikte yaralanan diğer askerlerin çeşitli kurumlara istihdam edildiğini, PKK'lı olduğundan şüphe ettiği kardeşi yüzünden kendisine iş verilmediğini öne sürdü.
Erzurumajans-1994 yılında Kars'ta askerlik yaparken PKK ile girdiği silahlı çatışmada yaralanan 41 yaşındaki Yakup Vurhan, kendisiyle birlikte yaralanan diğer askerlerin çeşitli kurumlara istihdam edildiğini, PKK'lı olduğundan şüphe ettiği kardeşi yüzünden kendisine iş verilmediğini öne sürdü.

İzmir'de yaşayan 41 yaşındaki Mardinli Yakup Vurhan, 1994 yılında Kars 14. Mekanize Piyade Tugayı Komutanlığı'nda askerlik yaparken PKK ile girdiği silahlı çatışmada sağ ayağından yaralandı. Kendisiyle birlikte 11 kişinin yaralandığı olay sonrası Erzurum Mareşal Fevzi Çakmak Askeri Hastanesi'nde tedavi olan Vurhan, hastaneden çıktıktan sonra vatani görevini yapmaya devam etti. Olay sonrası yaralanan askerlere gazi unvanı verilmedi ancak 'Terörle Mücadele Kanunu Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İstihdam Edilecekler Hakkında Yönetmelik'in yürürlüğe konulmasıyla istihdam olanağı sunuldu. Bu hakkından yararlanmak isteyen Vurhan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul Tersanesi Komutanlığı'na iş başvurusunda bulundu ancak gelen yazıda "Komutanlığımız terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlardan içi alımı kapsamında işyerimize işçi adayı olarak başvurunuzun değerlendirilmesi sonucunda işe başlatılmanız uygun görülmediğinden işe giriş iptal edilmiştir" ifadeleri kullanıldı. Kendisiyle birlikte yaralanan arkadaşlarının çeşitli kurumlara istihdam edildiğini bir tek kendisine iş verilmediğini belirten Vurhan, 1993 yılında 12 yaşındayken bir anda kaybolan ve PKK'ya katıldığını duydukları kardeşi Edip Vurhan nedeniyle kendisine iş verilmediğini düşündüğünü öne sürdü.

"PKK'YA KATILDIĞINI TELEVİZYONDA GÖRMÜŞLER"

1993 yılında ortadan kaybolan kardeşinin dağa çıkmış olabileceğinden şüphelendiklerini söyleyen Vurhan, "Dağa çıkmış olabilir, dağa kaçırılmış da olabilir. Biz kayıp başvurusunda bulunduk ama bulunamadı. Akrabalarımız kardeşimin PKK'ya katıldığını ve öldüğünü televizyondan gördüklerini söylemişlerdi. Yayınlanan haberi biz gözümüzle görmedik. İsmini haberde duymuşlar. Ondan kaynaklı olarak işe kabul edilmemiş olabilirim. Tahmin ortada. Hepsi başvurmuş, hepsi kabul edilmiş ve sadece ben devre dışı kaldıysam bu sebepten kaynaklanıyordur" dedi.

"PARA DEĞİL İŞ İSTİYORUZ"

Kendisiyle birlikte yaralanan bazı arkadaşlarıyla hala görüştüğünü ve onların istihdam edildiğini belirten Vurhan, "Devletin verdiği imkanlardan yararlanmak istiyoruz. Gazilik hakkımızın da verilmesini istiyoruz. Vurulduğumuzda 'tazminat vereceğiz' dediler hala yatmadı. Onu da istemiyoruz artık. Biz paradan ziyade iş istiyoruz. Benim adli sicilim temiz. Babam da emniyetten emekli" diye konuştu.

"SUÇ BİREYSELDİR"

Evli ve üç çocuk babası olan Vurhan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şu anda çalışmıyorum. Kardeşlerimin yardımı ile geçinip gidiyoruz. Suç bireyseldir. Suç onu ilgilendiriyor. Benlik bir şey varsa açıklama yapılmasını isterim. Neden beni almadılar? Sonuç çifte standarda geliyor. Sekiz aydır psikolojim bozuldu." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fikret Akter 01 Ocak 1970 02:00

    Kardeşiz diyenler nerde buyursunlar?