Play Off Olur Mu?

BB Erzurumspor, TFF 1.Ligde ilk sezonunu yaşarken bir anda kendisini Play Off hedefinde buldu. 

Üstelik ipler kendi elinde...

Tabi bunda ligdeki takımların inişli çıkışlı grafiğinin de oldukça etkisi var. Zaten ligde seri yakalayan takım kendisini bir anda potada bulabiliyor. Baktığımız zaman daha haftalar öncesinde ligde kalır mı diye kafalarda soru işareti oluşturan BB Erzurumspor bugün son üç maçı kazandığı takdirde Play Off’ta kendisine yer bulacak. 

Sezon başındaki yanlış yapılanma nedeniyle istediği ritmi yakalamayan mavi beyazlılar, sezonun ikinci yarısında Mehmet Altıparmak ile birlikte en azından futbol olarak daha oturmuş bir yapıya döndü. Bunu skora yansıtamamasının nedeni transfer deki yanlışlıklarla birlikte saha  içersinde yapılan hatalı oyuncu tercihleri. Ancak artık kritik son üç haftaya girilirken bu olumsuzlukları konuşmak sadece zarar verir. Bunları sezon sonu geniş çaplı olarak değerlendirmek daha doğru olacaktır. 

Üç Maçlık Periyot 

Önümüzdeki  üç rakibe baktığımızda; 

Üç takımda hedefi olan takımlar...

Özellikle Adana Demirspor’un  ligde kalma adına BB Erzurumspor dan alacağı puan altın değerinde. Ayrıca oyun sistemi ve oyuncu profili olarak Erzurum’a ters bir futbol yapısı var. O yüzden ilk viraj en zor viraj olarak göze çarpıyor. Dadaşlar eğer bu karşılaşmadan kayıpsız ayrılırsa son iki maç final niteliğinde olacaktır. 

Elazığspor ve Altınordu maçları sonucu önceden kestirmesi çok zor maçlar. Çünkü gerek bu iki takım gerekse BB Erzurumspor inişli çıkışlı grafik sergileyen ve nerede ne yapacağı belli olmayan takımlar. Ben Adana’dan galibiyetle dönülmesi halinde BB Erzurumspor’un  Elazığ maçında iç saha avantajını kullanarak istediğini alacağını düşünüyorum. 

İşte o zaman İzmir’de ki maç final maçı olacak.

Tıpkı 2013 yılında olduğu gibi... Ancak o zaman ki Erzurumspor yok. Camianın  büyüklüğünü finallere yansıtan bir BB Erzurumspor var.

Fakat öncelikli hedef tabiki Adana Demirspor...!

BB Erzurumspor rakip kim olursa olsun istediği oyunu sahaya yansıtan bir takım. Savunma zaafları en büyük handikap olarak göze çarpsada eğer takım oyununu üç maçlığına sahaya yansıtırsa Play Off neden olmasın? 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.