Sağlık Haber Girişi : 20 Mayıs 2020 21:30

Prof. Dr. Ceyhan: Yeni vakalar 100'ün altına düşebilir

Prof. Dr. Ceyhan: Yeni vakalar 100'ün altına düşebilir
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, katıldığı bir programda, Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nu değerlendirdi. Ciddi hatalar yapılmaması halinde vakaların hızla azalacağını belirten Ceyhan, "6 hafta sonra yeni vaka sayısı 100'e inebilir" dedi.
Erzurumajans-Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk oldu.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, alınan tedbirlere sıkı bir şekilde uyulması ve arada dalgalanmaların büyük olmaması halinde 6 hafta içinde vaka sayısının 100'e inebileceğini söyledi.

Ceyhan, şu ifadeleri kullandı:

Şu andaki bu azalma böyle devam ederse, 5 binlerden binlere kadar inen süre kadar kısa sürmesini beklemiyoruz. Çünkü belirtisiz insanların vakaya neden olduğu bir döneme gireceğiz. Onları bulmak hastaları bulmak kadar kolay olmayacak. Öyle olduğu için yavaş yavaş azalacak. Bu şekilde devam eder ve arada dalgalanmalar büyük olmazsa 6 hafta civarında vaka sayısı 100'e iner.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.