İlçeler Haber Girişi : 17 Ekim 2014 20:26

Prof. Dr. Gülcü'den anne ve babalara uyarı

Prof. Dr. Gülcü'den anne ve babalara uyarı
Oltu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürlüğü tarafından 'Başarının Sırları' konulu bir konferans düzenlendi.
Erzurumajans-Oltu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürlüğü tarafından 'Başarının Sırları' konulu bir konferans düzenlendi.

Oltu Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta öğrenci ve velilere başarının sırları anlatıldı.

Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Aslan Gülcü tarafından verilen konferansın açılış konuşmasını yapan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Rahmi Öztürk, "Birincisi Kasım ayının son haftası içerisinde yapılacak olan TEOG sınavına az bir süre kala konuyla ilgili veli ve öğrencilerimiz için bir farkındalık oluşturmayı amaçladık" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen AÜ Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Aslan Gülcü 30 yıllık birikimini öğrenci ve velilere birer doküman şeklinde vereceğini belirterek konferansına başladı.

Öğrencilerin iki önemli sorununun olduğunu dile getiren Prof.Dr. Aslan Gülcü, "Çocuklarımızın bu dönemlerinde bir taraftan ergenliğe adım atarken ders çalışma konusunda da yeterli çabayı gösterememektedirler. Onun için velilere de bu hususta ciddi görevler düşmektedir. Başarıya giden yolda engeller vardır. Engeller kaldırılırsa başarıya ulaşılır. Çocukların ders çalışmamalarının en önemli sebeplerinden birisi de anne ve babalardır" dedi.

Anne ve babaların televizyondaki diziler, bilgisayar ve cep telefonlarına ayırdıkları zamanı çocuklarına ayırmadıklarına vurgu yapan Prof.Dr. Gülcü, ebeveynlere ışık tutan açıklamalarda bulundu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.