Spor Haber Girişi : 31 Ağustos 2014 14:27

Rahvan binicilik hakem semineri Gölcük'te yapıldı

Rahvan binicilik hakem semineri Gölcük'te yapıldı
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Rahvan binicilik hakem semineri Gölcük'te yapıldı.
Erzurumajans-Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Rahvan binicilik hakem semineri Gölcük'te yapıldı.

Faal Rahvan binicilik hakemlerinin katıldığı seminerde sezon içinde karşılaşılan sorunlar ilgili hükümler ve geleneksel spor dalları federasyonu hakem talimatnamesi hakkında Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Öz tarafından katılımcılara bilgi verildi.

Federasyon Başkan Vekili Prof. Dr Ziya Gökalp Ceylan ise seminerde yaptığı açıklamada Tarım Bakanlığı mevzuatına göre at tescillerinde yapılması gereken ve hakemlerin dikkat etmesi gereken hususları anlattı.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Rahvan Binicilik As Başkanı Mustafa Küçükmeral'in hazır bulunduğu seminere katılım oldukça yoğun oldu.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Ziya Gökalp Ceylan, çok önemli bir değerimiz olan Anadolu Rahvan atının korunmasında federasyon olarak tarihsel bir görevlerinin olduğunu ve bunu yerine getirmek için bu atların kayıt altına alınarak ana baba kütüklerinin çıkarılması için hazırladıkları projeye destek aradıklarını belirtti. Ceylan, seminer ile federasyonun faaliyetlerinin yürütülmesinde önemli görevler alan Rahvan binicilik hakem seminerinin ilkini gerçekleştiğini hatırlatarak bu tür seminerlerin daha sık yapılacağını ifade etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.