Sağlık Haber Girişi : 06 Kasım 2017 14:42

Ramazan'a küçük öğrencilerden sevgi seli

Ramazan'a küçük öğrencilerden sevgi seli
Erzurum'da hastanede iki kolu da kesilen Ramazan Taşdemir'e Türkiye'nin dört bir yanından küçük öğrenciler video mesajlarıyla sevgilerini ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde yüksek gerilim hattının geçtiği elektrik tellerine takılan kuşu kurtarmak isterken akıma kapılan ve ardından Erzurum'da hastanede iki kolu da kesilen Ramazan Taşdemir'e Türkiye'nin dört bir yanından küçük öğrenciler video mesajlarıyla sevgilerini ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Olay, Diyadin ilçesine bağlı Günbuldu köyünde 9 Ekim Pazartesi günü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çobanlık yapan 17 yaşındaki Ramazan Taşdemir, elektrik teline kanadı takılan kuşu kurtarmak için direğe çıktı. Kuşu kurtaran çoban, bu sırada akıma kapıldı. Yaklaşık 1.5 saat direkte asılı kalan Taşdemir, TEDAŞ görevlileri tarafından direkten indirilip, hastaneye kaldırıldı.

Ambulansla Ağrı Devlet Hastanesine kaldırılan Taşdemir burada yapılan ilk müdahale ardından sevk edildiği Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alındı.

Taşdemir'in üçüncü derecede yanık oluşan iki eli de dirsek hizasından kesildi.

Kollarını kaybeden Taşdemir, "Kuşu öyle çaresiz görünce yardım etmek istedim. Onu kurtardım ama kendimi bu hale getirdim" dedi.

"Küçük yüreklerden Ramazan ağabeylerine vefa"

Diyadin'de yaklaşık 1 ay önce küçük bir kuşu kurtarmak adına büyük bir fedakarlık yaparak elektriğe kapılan ve daha sonra kollarını kaybeden Ramazan Taşdemir için Hatay'ın Dörtyol ilçesi Karakese İlkokulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni İbrahim Gök ve öğrencileri tarafından Türkiye genelinde bir kampanya başlatıldı. Bu kampanyaya Konya, Hatay, Balıkesir, Antalya gibi şehirlerden birçok öğretmen ve öğrenci katılarak video mesajlarıyla Ramazan Taşdemir'e sevgilerini ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.