Teknoloji Haber Girişi : 02 Mayıs 2016 14:42

Robotlar Erzurum'da görücüye çıktı

Robotlar Erzurum'da görücüye çıktı
Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde "Robot Günleri" etkinliği kapsamında birçok özelliğe sahip robotlar görücüye çıktı.
Erzurumajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde "Robot Günleri" etkinliği kapsamında birçok özelliğe sahip robotlar görücüye çıktı. 

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde 2-3 Mayıs 2016 tarihlerinde Atugem Teknoloji Kulübü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte birçok değişik alanda yarışmacı ve ziyaretçiler ürettikleri robotlarla yeteneklerini sergileyerek kendilerini geliştirebilecekleri bir platform sunuldu.

Etkinlikte lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra yaklaşık bin ortaokul öğrencisi ağırlanarak 6 kategoride robotlarla ilgili tanıtımlar yapıldı.

"Robot Günleri" etkinliğinde ralli, futbol ve hokey kategorilerinde bu yıl içerisinde eğitim verilen yaklaşık 500 ortaokul öğrencisi yarışarak, çizgi izleyen ve serbest kategorilerinde her yaştan yarışmacı katıldı. Son kategori olan senaryo kategorisinde ise eğitim verilen öğrencilerden seçilen öğrencilere 2 gün boyunca özel eğitim verilerek kendi robotlarını yapmaları sağlandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.