Kültür-Sanat Haber Girişi : 20 Ocak 2017 18:37

Rölöve ve Anıtlar tarihi binada

Rölöve ve Anıtlar tarihi binada
Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası Vali Seyfettin Azizoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından açıldı.
Erzurumajans-Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası Vali Seyfettin Azizoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından açıldı.

Merkez Yakutile ilçesinde GAMPO'nun yanında bulunan ve kaderine terk edilen tarihi yapı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore ettirildi. Halk Eğitim yıkılmasıyla Büyükşehir'e ait binaye erleşen Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünün tarihi binaya yerleşti. 

Cumhuriyetin ilk yıllarında hükümet konağı olarak da kullanılan ve 1980 sonrası terk edilen eski yapı, iki yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından tamamlanarak Erzurum'a kazandırıldı. 

Müdürlüğün yeni binaya taşınması nedeniyle düzenlenen törene Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali Yardımcıları Ayhan Terzi ve Mehmet Levent Kepçeli, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz ile İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.