Kültür-Sanat Haber Girişi : 05 Temmuz 2015 16:00

Şair Nurullah Genç ile şiir tadında bir Ramazan akşamı

Şair Nurullah Genç ile şiir tadında bir Ramazan akşamı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ramazan Geceleri' 7'den 70'e her kesiminden takdir görüyor.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ramazan Geceleri' 7'den 70'e her kesiminden takdir görüyor.

Her akşam Ramazan ayının manevi hazzına uygun olarak icra edilen Ramazan Geceleri, önceki gün Erzurumlu Şair Prof. Dr. Nurullah Genç ile ilahi sanatçısı Mehmet Kemiksiz'i ağırladı. Genç ve Kemiksiz, Erzurumlulara şiir ve ilahi dolu manevi atmosferi yüksek bir Ramazan gecesi yaşattı. Şair Nurullah Genç, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen programda, meşhur "Yağmur" şiirinin hikâyesini anlattı. Genç, "Söz konusu olan Peygamber Efendimiz olunca sözler bitiyor aslında" diyerek başladığı konuşmasında, "Umuyorum ki ben öldükten sonra, hayatımda geride kalacak bir sadakayı cariye olacaksa 'Yağmur' onların başında gelsin. Umuyorum ki, öldükten sonra mahşerde Efendimizin şefaatine nail olabilecek bir yola sebep olsun. Umuyorum ki size de Cenab-ı Hak, Efendimizin şefaatini nail etsin. Başkasının, başkası için duası efdaldir. Siz bu çerçevede yağmur için bana dua edin, ben de sizin için dua edeyim" dedi. Ünlü Şair daha sonra hikâyesini anlattığı şiirini hayranlarıyla birlikte seslendirdi. Erzurumlular, sanatçıyı ayakta alkışladı. İlahi sanatçısı Mehmet Kemiksiz de, 'Ramazan Geceleri'nde verdiği konserde Erzurumlulara duygu dolu dakikalar yaşattı. Mehmet Kemiksiz, seslendirdiği ilahi ve kasidelerle izleyenleri mest etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.