Şampiyonluk yolu; Rakiplerin kaybettiği hafta kazanmaktan geçer...

BB Erzurumspor bu maça çıkarken rakiplerin bu hafta puan kaybetme ihtimallerinin yüksek olduğunu belirtmiştik. Sadece benim belirtmem değil bunu oyuncularda bilinçaltına yerleştirdiğini gördük.

Maça Sivas Belediyespor savunmada  kanatları kapatarak hücumda ise ters toplarla pozisyon bulmaya çalışarak başladı. 

BB Erzurumspor'da hücum yükü ilk yarıda Mert Nobre nin üzerindeydi. Sağ kanattan Ferit'le gelme çabaları sonuçsuz kaldı. İlk yarıya kaleci Ahmet yapmış olduğu kritik kurtarışlarla damga vurdu. 

BB Erzurumspor açısından hücumda kısır bir ilk yarı geçti.

İkinci yarıda kenarda koz olarak beklettiği Mehmet Albayrak ve Halil İbrahim Tuna ikilisini sahaya süren teknik direktör Ahmet Yıldırım sahada sistem olarakta değişikliğe giderek 4-4-2 ye geçiş yaptı. 

Bu tarz maçlarda kilidi duran toplardan çözebilirseniz üç puana yakın taraf olursunuz. Nitekim 66. Dakikada Doğancan'ın kafa vuruşundan gelen gol kilidi çözülmesi için yetti. Ardından Nobre net bir fırsattan yararlanamasada golden sonra doğal olarak savunmaya çekilerek rakibe alan bırakmayan ve pozisyon vermeyen bir BB Erzurumspor vardı. 

Özellikle Ahmet Altın, Fırat ve Savaş oynadıkları futbolla güne damga vuran isimler oldular. 

Kaleci Ahmet Altın demişken...

BB Erzurumspor'un uzun bir aradan sonra kaleci performansının skora olumlu etki etmesi bizleri oldukça sevindirdi. Çünkü Ahmet'in kalite ve tecrübesine bundan sonraki süreçte çok ihtiyacımız olacak. Sonuç olarak bugün BB Erzurumspor tek golle sekiz puan aldı desek yanılmış olmayız. Bir gol ancak bu kadar değerli olabilirdi. 

Artık bu saatten sonra iyi futbol hikaye...Nasıl olursa olsun Kazanmayı bileceksin. Ki Zaten grupta hiç bir takım gümbür gümbür futbol oynamıyor. Bu saatten sonra az hata yapan kazanır. Şampiyonluk yolu; rakiplerin kaybettiği hafta kazanmaktan geçer...

Dadaşlar bu hafta bunu başardı. 

Bu lig yarışı sonuna kadar soluksuz sürecek. 

Bu süreçte tribün desteği olmazsa olmaz. BB Erzurumspor'u diğer rakiplerinden ayıran en büyük özelliği olan taraftar desteğinden mahrum bırakacak küfür olay vs. şeylerden uzak duralım.

Haftaya zorlu Zonguldak maçı var...

Belkide geride kalan deplasman maçları içerisinde kağıt üzerinde en zor olanı. Oradan gelecek puan veya puanlar altın değerinde.  

Bu hafta ligin seyri değişti, kim bilir bakarsınız haftayada ligin lideri değişir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Selim 01 Ocak 1970 02:00

    Haftaya İstanbul-Keçiören maçı var bu maçı kim kazanırsa kazansın Erzurumspor kazanmış olur bence, yine bence Erzurumun en zor deplasmanı yıllardır Erzuruma ters gelen Kahramanmaraş deplasmanı Zonguldağı yeneriz Allah'ın izniyle şampiyon olacağız.