Şaşırmayan parmak kaldırsın!

Sezon başında BB Erzurumspor’un play-off’a çıkabileceğine, hatta aynı sezon süper lige yükseleceğine sanmam ki kimse inanmış olsun. Buna o kulübün doğal başkanı Mehmet Sekmen de dahil! Ama geçen süre zarfına görüldü ki hiç akılda olmamasına rağmen BB Erzurumspor hem play-off’un hem de süper ligin kapısına dayanmış durumda. Açıkça görülüyor ki hafta sonu Altınordu deplasmanında dananın kuyruğu kopacak ve açık ara maçın favorisi kesinlikle Erzurum takımı. Zaten play-off’a çıkması halinde de ben şahsen bu takımın o dörtlü grup içerisinde en şanslı takım olduğunu söylemiştim, yine aynı sözümdeyim. Ve yine diyorum, bu takım play-off’a çıkamayabilir de ama çıkarsa da süper lige yükseleceğine de artık inanmaya başladım. Size de inansanız iyi olur diyorum. Açıkça görülüyor. İbre hep mavi-beyazlılardan yana. Kuşkusuz bu duruma gelmesinde en büyük etken oyuncu kadrosu değil! Mehmet Altıparmak’ın yönetimindeki teknik heyet de gelinen bu noktada tek başına çok etken değil. Bana göre BB Erzurumspor’u bugün iddialı duruma sokan faktörler kısaca şunlardı:

-Erhan Çelenk’in her geçen gün yükselen inanılmaz form grafiği. 

-Kaleci Hakan’ın kritik maçlardaki kritik kurtarışları. 

-Maç kazdıkça oyuncuların olaya inanması, birlik beraberliğin tesisi. 

-Lige büyük umutlarla giren Giresun, Elazığ, İstanbul ve Balıkesir gibi bazı takımların istikrarsız saha sonuçları. 

-Daha ilk yarı bittiğinde Manisa ve Gaziantep gibi iki yakımın lige havlu atmış olması, küme düşme stresini fazla üzerinde hissetmemesi. 

-Erzurum takımının iç sahada hiç maç kaybetmemesi. 

-Balıkesir maçı hariç bütün maçlarda son saniyede bile maçı bırakmaması, yenilse bile kolay kolay yenilmemiş olması. 

-Rakip takımlara hücumcu takım ve hoca algısının oluşturulması, çekinilen bir takım havası verilmiş olması. 

-İdari yönetimin teknik heyete müdahale etmemesi, kadro yapılanmasında yetkiyi hocaya vermesi.  

-Ve herşeyden önce Osman Özköylü’den sonra ligi çok iyi tanıyan Mehmet Altıparmak gibi bir teknik adam ile anlaşılması, Zafer Demir gibi efsane kadronun kaptanlarından birinin görevlendirilmiş olması.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yusuf YILMAZ 01 Ocak 1970 02:00

    Murat Bey,Vedat Bey'in orada kastettiği Erzurum'da hiç maç kaybettik.Iç saha olarak adlandırılan Bolu mağlubiyetini Elazığ sınırları içinde aldık.

  • Murat 01 Ocak 1970 02:00

    Ic sahada hic mac kaybetmedi yerine sadece bir mac kaybetmesi denilebilir sonucta dogru bilgi onemli

  • Yusuf YILMAZ 01 Ocak 1970 02:00

    🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️