Bölge Haber Girişi : 19 Nisan 2010 15:46

Şehit Cenazesinde bakana yumruk!..

Şehit Cenazesinde bakana yumruk!..
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Şırnak'taki silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın Kayseri'deki cenaze töreninde bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.
Erzurum Ajans-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Şırnak'taki silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın Kayseri'deki cenaze töreninde bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

ŞEHİT YÜZBAŞININ CENAZE TÖRENİ / FOTO GALERİ

Cenazenin defin işlemi sonrasında, kalabalık dağılırken üzerinde sarı renkli mont olan bir kişi, kalabalığı yararak Bakan Yıldız'a yumruk attı.

Yüzüne aldığı darbeyle yaralanan Bakan Yıldız, ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Bakan Yıldız’a yumruklu saldırıyı yapan kişinin beden eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek olduğu ve olayla ilgili dört kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

BAĞIRARAK VURDU

Cenaze töreninin ardından saldırganın “Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bu yumruk Türk milletinin yumruğudur. Gördünüz işte” diye bağırdıktan sonra Bakan Yıldız'a yumruk vurduğu belirtildi.

YÜZÜNE DARBE ALDI

Yıldız'ın yüzüne darbe aldığı, kırılan gözlüğünün yüzünü çizdiği ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

ERDOĞAN, BAKAN ATALAY'DAN BİLGİ ALDI

Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı telefonla arayarak 'yumruklu saldırı' ile ilgili bilgi aldı.

CENAZEDE AÇILIM'A TEPKİ

Balveren Beldesi Araköy yolunda 5 gün önce Milli Taburu'ndan Şırnak'a asker taşıyan sivil plakalı minibüse bir grup PKK'lı terörist tarafından yapılan silahlı saldırı sonucu şehit olan Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi nüfusuna kayıtlı Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya için, kent merkezindeki Hunat Camii'nde tören düzenlendi. 3 yıl önce ölen babası merhum astsubay Abdülbaki Çetinkaya gibi askerlik mesleğini seçen şehit Yüzbaşı Çetinkaya'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, öğle saatlerinde Asker Hastanesi'nden alınarak, camiye getirildi. Silah arkadaşlarının nöbet tuttuğu cami avlusunda, şehit aileleri de hazır bulundu.

Cenaze törenine gelen ve oğlu İsmail'i 1 yıl önce Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki bir karakola düzenlenen saldırıda kaybeden şehit annesi Sultan Uygun da, “Oyy şehidim oy.. Beni de gömün. Şehit yüzbaşı benim de oğlum sayılır” diye gözyaşı döktü.

Cenazeye katılanlar PKK aleyhinde slogan atarken, ellerindeki Türk bayraklarını salladı. Evli ve 1 çocuk babası şehidin resim öğretmeni olan eşi Şelale, kaybettiği eşinin tabutunun başında üzgün gözlerle, uzun süre bekledi. Şelale Çetinkaya, daha sonra kayınvalidesi Tülay Çetinkaya ile birlikte şehitliğe kadar kortejle birlikte yürüdü.

Cenaze töreni öncesi, bakanlar cami avlusuna gelmeden önce şehit yakınları ve çok sayıda kişi ‘açılım çalışmaları' ve Samsun'da 2 polisin şehit olması ve öncesindeki olaylar için kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk ile hükümete tepki gösterdi.

KAYSERİ'NİN 165. ŞEHİDİ

Kayseri'nin teröre verdiği 165'inci şehit olarak nitelendirilen Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya için düzenlenen ve yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı cenaze törenine Vali Mevlüt Bilici ve Ankara'daki Anayasa görüşmelerine ara verip, polis helikopteriyle gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanı sıra TBMM Başkan Vekili ve Ak Parti Kayseri milletvekili Sadık Yakut, milletvekili Ahmet Öksüzkaya, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 4'üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Emin Alpman, Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral Özden Bayram Argüz, 12'nci Hava Ana Ulaştırma Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Demiral, kent protokolü ve üst rütbeli subaylar katıldı. Levent Çetinkaya’nın cenazesi, Hunat Camii'nde düzenlenen, Müftü Şaban İşlek'in kıldırdığı namaz ardından, askeri törenin ardından Kartal’daki Garnizon şehitliğinde toprağa verildi. (Kaynak:Hürriyet)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.