Spor Haber Girişi : 17 Ağustos 2017 12:08

Şehit Eren için atladılar

Şehit Eren için atladılar
Türkiye'nin ilk ve tek kayakla atlama kulelerinin pistlerinde çocuk ve gençler, Trabzon'un Maçka İlçesi'nde geçen hafta PKK'lı teröristlerin şehit ettiği 15 yaşındaki Eren Bülbül anısına atlayış yaptı.
Erzurumajans-Türkiye'nin ilk ve tek kayakla atlama kulelerinin pistlerinde çocuk ve gençler, Trabzon'un Maçka İlçesi'nde geçen hafta PKK'lı teröristlerin şehit ettiği 15 yaşındaki Eren Bülbül anısına atlayış yaptı.

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Erzurum'un merkez Palandöken İlçesindeki Kiremitliktepe'de yaptırılan kayakla atlama kulelerindeki zorlu ve adrenalin yüklü antrenmanlar başladı. Yaşları 6 ila 10 arasında değişen kız ve erkek çocuklar,  altyapı bünyesinde daha önceden bulunan büyükleri ile birlikte antrenman için yapılan 20 ve 40 metrelik ramparalardan atlayış yaptı. Geleceğin kayakla atlamacılarının yetiştiği etkinlikte yükseklik korkusu olanlar bu korkularını sürekli atlayış yaparak yendiklerini söyledi. 

Milli Takım Antrenörü Faik Yüksel kampa 35 sporcunun katıldığını belirtti. Geleceğin kayakla atlamacılarını yetiştirdiklerini kaydeden Yüksel, "Bu spor dalı, ilk yıllar korkulan bir spor dalıydı. Ancak önce kış oyunları daha sonra yapılan çeşitli yarışmalar ve son olarak EYOF'ta görüldü ki herhangi bir riski yok. Bununla birlikte büyük bir rağbet var. Bu sporu yapmak isteyenlerde kayak ve buz pateni yapmasını bilmesi şartı aranıyor. Ayrıca en az 6 yaşında olmalı. Şimdilik sporcuları Erzurum'dan seçiyoruz ama ilerki yıllarda bunu Türkiye'nin dört bir tarafına yayacağız. Bugünkü antrenmanımızı Trabzon'un Maçka İlçesi'nde PKK'lılar tarafından şehit edilen Eren kardeşimiz için yaptık. Kendisine Allah'tan rahmet ailesine sabırlar diliyoruz" diye konuştu.

Öte yandan bir ay önce bu spor dalına başladığına söyleyen 10 yaşındaki Ravza Ekmekçi, "İyi bir kayakçıydım ama hep kayakla atlamak istiyordum. Ailemin onayı ile başladım. Önceden yükseklik korkum vardı. Birkaç metreden bile aşağı bakamazdım. Ama burada benim gibi yükseklik korkusu olan bazı arkadaşlarımla atlayarak korkumuzu yendik. Şimdilik 20 metrede atlıyoruz. Yakında 40 metreyi deneyeceğiz. Ardından 70, 90 ve 120 ile tanışacağız. Herkesi bu sporu yapmaya davet ediyorum Çünkü çok heyecarlı. Havada iken kendimizi kanatsız bir kuş gibi hissediyoruz" dedi.

Zafer KUMRU/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.