Türkiye Haber Girişi : 01 Nisan 2015 14:21

Şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz Kimdir?

Şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz Kimdir?
Dün Çağlayan Adliyesi'nde teröristler tarafından şehit edilen Savcı Kiraz Berkin Elvan soruşturmasından Gezi'ye kritik davalarda ismi vardı
Erzurumajans-Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 1969'da Siirt'te doğdu. Mersin İmam Hatip Lisesi'ni bitiren Kiraz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kararnamesi ile 2010'da Osmaniye'den Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Kiraz, 4 yıl burada çalıştıktan sonra geçen yıl HSYK'nın yaz kararnanemesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevlendirildi. İki çocuk babası Kiraz'ın, eşinin de İstanbul Adalet Sarayı'nda hakim olarak görev yaptığı öğrenildi.

Savcı Kiraz, yaklaşık iki aydır Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve 269 gün hastanede komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturma dosyasına bakıyordu.

Şehit olan savcı Kiraz'ın çocukları



3 POLİSİN KİMLİKLERİNİ İSTEMİŞTİ

Savcı Kiraz, Gaziosmanpaşa'dan önce de Osmaniye'de savcı olarak bulunmuştu. Berkin Elvan soruşturmasını, dosyanın 5'inci savcısı olarak yürüten Kiraz, fail olduğundan şüphelendiği 3 polisin açık kimliğinin tespiti için Emniyet'ten gelen 21 polisin açık kimlik bilgileri ve fotoğraflarını Adli Tıp Kurumu'na yollamıştı.

Kiraz, Adli Tıp Kurumu Ses ve Görüntü İnceleme Şube Müdürlüğü'nden söz konusu polislerin belirlenmesini talep etmişti.

Savcı Kiraz'ın Diyarbakır öğrenci yurdunda çekilmiş bir fotoğrafı. Kiraz Dicle hukuktan yatay geçişle İstanbul'a gelmiş.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.