Erzurum Haber Girişi : 17 Nisan 2015 19:00

Sekmen'den Ermeni Diasporasına yönelik sosyal medya hareketi

Sekmen'den Ermeni Diasporasına yönelik sosyal medya hareketi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,Ermeni soykırımıyla ilgili kararına yönelik Twitter'dan sosyal medya hareketi başlattı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Katolik Dünyası'nın Ruhani Lideri Papa Franciscus'un sözde ermeni soykırımına ilişkin açıklamaları ve Avrupa Parlamentosu'nun sözde Ermeni soykırımıyla ilgili kararına yönelik Twitter'dan sosyal medya hareketi başlattı.

Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde konuyla ilgili açıklama yaparak, "1915'de #ermeni çeteleri Erzurum'da katliam yapmıştır" şeklinde tweet attı. Başkan Sekmen, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bilindiği gibi Katolik Dünyası'nın Ruhani Lideri, önceki günlerde 1915'teki Ermeni tehcirinin 100'üncü yıldönümünde 'Ermeni soykırımı' ifadesini kullanmıştı. Ardından önceki günde Avrupa Parlamentosu'nda (AP) 1915 olaylarına ilişkin, sözde Ermeni soykırımına dair karar tasarısı oy çokluğuyla kabul edildi. Ermeni diasporasının ekmeğine yağ süren ve Dünya genelinde büyük bir yankı uyandıran bu açıklamayı ve Avrupa Parlamentosu'nda kabul edilen tasarıyı, Ermeni Katliamı'nın yaşandığı bu aziz topraklardan kınıyor ve telin ediyorum. Tarihi kayıtlar şunu ifade etmiştir ki; Ermeni Çeteleri, Anadolu'da 519 bin Müslüman-Türk'ü katletmiştir. Kadın, çoluk, çocuk demeden savunmasız ahaliyi, kundandaki bebeği, daha dünyaya gelmemiş canları Anne rahminde süngülerle katleden Ermeni çeteleridir. Parlamento'da kabul edilen bu tasarı; adaletsiz, ilkesiz, tarihi vesikalara dayanmayan, hukuk ve insanlık dışıdır."

AP; ERMENİ DİASPORASI VE PAPA'YA ALET OLDU

Başkan Sekmen, AP'nin Ermeni diasporası ve Papa'ya alet olduğunu ifade ederek, "Ermeni diasporasına alet olan Avrupa Parlamentosu; Papa'ya şirin gözükmek için insan hakları ve evrensel hukuku çiğnemiştir. Bu karar; Avrupa Meclisi'nin temsil ettiği milyonların kararı değildir. Bu karar; Avrupa Parlamentosu'nun değil, Papa'nın kararıdır" diye konuştu. Sekmen, şöyle devam etti: "Her fırsatta 1915 olaylarının tüm yönleriyle ortaya çıkarılmasını en çok isteyen ülke Türkiye'dir. Ermeni mezalimini görmek isteyenler Erzurum'a, Van'a, Kars'a, Bayburt'a, Iğdır'a, Erzincan'a ve Diyarbakır'a gelip bu vahşeti kendi gözleriyle görebilir. Anadolu'nun birçok vilayetinde ve Erzurum'da 1986 yılından beri yapılan tarihi kazılarda bu aziz coğrafyada yapılan katliamın izleri tarihi vesika olarak dünya kamuoyuna ifade edilmiştir. Yıllardır bu büyük acıyı bağrında taşıyan Türkiye'nin tarihi kaynaklara dayanarak yaptığı insanlık çağrısına kulak tıkayan Avrupa Parlamentosu şunu iyi bilmelidir. Savaşı er meydanında kazanan asil ve yiğit ecdadımız; masum insanları katletmez, ona aş, ekmek ve yurt verir, mazluma el uzatır ve asla ihanet etmez?"

SEKMEN'DEN SOSYAL MEDYA HAREKETİ

Başkan Sekmen, Dünya'da Ermeni mezalimine ilişkin ilk ve son sözü söyleyecek ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti. "Şu çok iyi bilinmelidir ki; Ermeni mezalimini dünya üzerinde konuşacak ve tahlil edecek bir millet varsa o da Türkiye'dir" diyen Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: "Başta Papa olmak üzere Avrupa Parlamentosu, duyduklarını, okuduklarını ve kendilerine anlatılan hikâyeleri referans almaktadır. Bizler; Ermeni mezalimini yaşamış bir milletiz. Ermeni Taşnak ve Hınçak çetelerince diri diri yakılan, kurşuna dizilen ve zulmedilen bir ceddin torunlarıyız. Bizim bu konuda hassasiyetimiz hamasi değildir. Bizatihi bu acıyı yaşanmış, zulüm görmüş ecdadımızın bizlere aktardığı bilgilerdir, bu bilgiler tarihi vesikalara dayanır. Dünya kamuoyu; Ermeni Mezalimini sümen altı edip tersini savunsa da, biz bu husustaki duruşumuzu o gün de bozmadık bu gün de bozmayacağız. Türkiye; yıllardır tebai sadıka olarak adlandırılan Ermenilerle birlikte yaşamış bir ülkedir. Ülkemizde yaşayan ve bu karardan ötürü mahcup olan Ermeni vatandaşlarımızı Türkiye'ye destek olmaya çağırıyorum. Bu vesileyle ülkemiz ve Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızı, hemşerilerimi Avrupa Parlamentosu ve Papa'nın gerçeği görmesi için 'Ermeni çeteleri Türkiye'de katliam yapmıştır' ana temalı sosyal medya hareketine davet ediyorum. Ve ilk tweeti de ben atıyorum." Başkan Sekmen, daha sonra "1915'de #ermeni çeteleri Erzurum'da katliam yapmıştır" şeklinde Tweet atarak, tüm Türkiye'yi sosyal medya hareketine destek vermeye çağırdı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.