Ekonomi Haber Girişi : 15 Ekim 2014 23:04

Sekmen'in davetini kırmadı!

Sekmen'in davetini kırmadı!
Türkiye'nin önemli markaları arasında bulunan Erzurumlu Baransan Alüminyum A.Ş Başkan Sekmen'in daveti üzerine 25 milyon TL'lik yatırımla ata ocağına geliyor...
Erzurumajans-Levent Akpınar'ın haberi-Türkiye'nin Alüminyum profil üretiminde önemli markaları arasında yeralan Baransan Alüminyum A.Ş, İstanbul ve Gebze'den sonra üçüncü büyük yatırımını da Erzurum'a yapıyor. İstanbul ve Gebze fabrikalarında yılda 12 bin ton alüminyum profil, 5 bin ton alüminyum eroksal, 4 bin ton alüminyum boya ve 2 bin ton ahşap kaplama tesisiyle yurt dışına ihracatta yapan firma her yıl büyüyen kapasitesiyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

ERZURUMLU İŞADAMI BARANSAN BİR HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

1975 yılında Erzurum'dan göç eden ve ilk alüminyum profil üretimi 1983 yılında gerçekleştiren Baransan Alüminyum Profil Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mirseddin Baran, memleketi Erzurum'a yatırım hayalini gerçekleştiriyor. İstanbul ve Gebze fabrikalarından sonra en büyük hayalinin memleketi Erzurum'a bir fabrika kurmak olduğunu belirten Baran, "Küçük bir işletmede başladığımız alüminyum üretiminde bugün dünya markaları arasında yerimizi aldık. Ülkemizde önemli yatırımlara imza attık. Ancak benim en büyük hayalim doğup büyüdüğüm, memleketime yatırım yapmaktı. Yatırımlarımızın bir kolunu da Erzurum'a getirmeye karar verdik. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve Vali Ahmet Altıparmak olmak üzere yöneticilerimizden önemli destekler gördük. Yapım çalışmaları süren 2. Organize sanayi bölgesinde inşallah fabrikamızı kurup üretimimize Erzurum'da başlayacağız"dedi.

ERZURUM'DAN DÜNYAYA İHRAC EDECEĞİZ

Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 50 bin metrekare bir alan aldıklarını ve en kısa sürede fabrikayı kuracaklarını da belirten işadamı Baran, "Bu memleketim Erzurum'a birinci etapta yapacağım yatırım, Bununla kalmayacağız. Yine Erzurum'da 50 bin metrekare alan üzerine kuracağımız ikinci bir fabrikada da plastik doğrama profili ve çeşitli ürünlerin üretimlerini yapıp, ülkemizin ve dünyanın dört bir tarafına satışını gerçekleştireceğiz"diye konuştu.

BAŞKAN SEKMEN DAVET ETTİ 25 MİLYON TL'LİK YATIRIM GELİYOR

Yapılacak olan tesislerle birlikte Erzurum'a 25  milyon TL'lik bir yatım yapacaklarını da ifade eden Baran, " Erzurum Doğu'nun parlayan yıldızı. Memleketimizin gelişmesi ve hak ettiği yerlere gelmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Burada özellikle istihdam konusunda çok duyarlı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e de teşekkür ediyorum. Bizi davet etti. her türlü yardımı yaptı, her türlü kolaylığı gösterdi" şeklinde konuştu.

İŞADAMI MİRSEDDİN BARAN KİMDİR

1
959 yılında Çat'ın Çirişli Köyü'nde dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Erzurum'da okuyan baran daha sonra çalışmak için İstanbul'a gitti. 1975 yılında ticaret hayatına atılan Baran, 1983 yılında Alüminyum külçe alım-satımına başladı. 1992'de İstanbul, 1995 yılında ise Gebzede Alüminyum döküm tesisleri kuran Baran'ın şirketi Baransan Alüminyum Profil Sanayi A.Ş Türkiye'nin sayılı firmaları arasında yerini aldı. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • BAHATTİN KÜÇÜKUĞURLU 01 Ocak 1970 02:00

    BİZLER TORTUMLU VE ŞÜKRÜPAŞALILAR OLARAK ERZURUMA BİR TAŞ KOYANDAN ALLAH C.C.RAZI OLSUN YATIRIMLAR İNŞALLAH ERZURUMA İŞ AŞ ,EŞ OLSUN İNŞALLAH DİĞER ZENGİN İŞ ADAMLARIMIZIDA ERZURUMA BEKLİYORUZ İNŞALLAH TEŞEKKÜRLER SAYIN VALİM VE BELEDİYE BAŞKANLARIMMM...