Erzurum Haber Girişi : 22 Eylül 2014 20:44

Sekmen'in şakası yok!

Sekmen'in şakası yok!
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen Radyo Ritm'de hafta içi her sabah yayınlanan Erzurum Ajans Programına konuk oldu.
Erzurumajans-Başkan Sekmen, yaklaşık 2 saat süren canlı yayın sırasında  kamuoyunun merak ettiği tüm sorulara yanıt verdi.Radyo Ritm Genel Yayın Koordinatörü Mesut Gülrenk ile Genel Yayın Yönetmenimiz  Orhan Bozkurt'un sorularını cevaplandıran Başkan Sekmen, "Erzurum'u baştan aşağı değiştireceğiz Şimdilik peyzaj çalışmaları yürütüyoruz.  Önümüzdeki  yıl  şehrimizin alt yapısını tamamlayacağız . Proje çalışmalarımız sürüyor hedefimiz  3 yılda Erzurum'un tüm temel sorunlarını ortadan kaldırmak" dedi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM DEVAM EDECEK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,  öncelikli olarak kentsel dönüşüme önem verdiklerini anlatarak, "Şehrimizin imar planını bitirmek üzereyiz . Bir iki ay içerisinde planları hayata geçireceğiz . Bunun yanı sıra tüm tarihi yapıları restore edeceğiz.  Kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İlçe belediyelerimiz sınırları içerisindeki tüm metruk binaları kaldıracak.  Vatandaşlara 5 bin konut yapacağız  diye söz vermiştik. Mahallebaşı  ve eski mal meydanı bölgesinde  TOKİ aracılığı ile bu sosyal konutları  inşa edeceğiz" diye konuştu.

"100 DEĞİŞİK NOKTADA ÇALIŞIYORUZ"

Mumcu, Erzincan Kapı, Bat Pazarı ve Ayaz Paşa Caddeleri'nde peyzaj çalışmalarının sürdüğünü anlatan Başkan Sekmen,  "Sadece bu hizmetlerimiz kent merkezi ile sınırlı kalmayacak. Şu anda özellikle Pasinler  ilçemizde asfalt çalışmaları yaptık.  Çat ilçesinin içme suyunu da yapacağız. Şu anda toplam 100 değişik noktada ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlere de aralıksız devam ettiklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet  Sekmen,  "Bu yıl  yaz spor okulları, engelli yaz spor okulları hizmete açtık. Binlerce öğrencimiz bu faaliyetlerden yararlandı.  Uluslararası Karakucak Güreşlerimiz büyük ilgi gördü ve görkemli bir şekilde gerçekleşti. Bunu geleneksel olarak sürdüreceğiz" diye konuştu.

"YENİ 10 OTOBÜS BAYRAMDA HİZMETE GİRİYOR!"

Program sırasında, dinleyicilerden gelen sorulara da yanıt veren  Başkan Sekmen, hafif raylı sistemle ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi. Özel halk otobüsü sürücülerini de uyaran Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Toplu taşıma alanındaki tüm sürücülerimizi eğitimden geçiriyoruz. Toplu taşımada havuz sistemi kurduk.  Hangi hatta boşluk varsa onu dolduracağız. Belediye olarak 10 adet daha otobüs aldık. Bunların 5 tanesi körüklü otobüs.  Bu araçları yolcu yoğunluğunun fazla olduğu hatlara koyacağız" dedi.

"BİR GECEDE 50 OTOBÜS  GETİRİR SORUNU HALLEDERİM"

Başkan Sekmen, amaçlarının vatandaş memnuniyetine dayalı bir hizmet sistemi oluşturmak olduğunu belirterek, ulaşım alanında ki tüm şikayetlerle yakından ilgilendiğini vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Buradan açıkça  sesleniyorum.  Özel  halk otobüsçüleri kendilerine dikkat etsin. Dikkat etmezler  ve vatandaşlardan yoğun şekilde şikayet gelmeye devam ederse  bir gecede 50 otobüs getiririm  ve ertesi gün devletin araçları vatandaşlarımızı taşır. Benden söylemesi. Biz  bu konuda çok kararlıyız tavır koyana gerekeni yaparız. Herkes Kılık kıyafete efendiliğe dikkat edecekler Yoksa sinek avlamaya mecburlar. Herkes dikkatli olsun.  Minibüsçülerimiz de araçlarına fazla yolcu almasınlar. Onları da uyarıyorum.  Zabıta ekiplerimiz 24 saat görev başında  gereken cezaları kesecekler. Vatandaşlarımızda, uyarıyorum, rahat etmek istiyorsanız bir sonraki minibüse binin" diye konuştu.

"NEW CİTY KONUSUNDA KİMSEYE ASLA TAVİZ VERMEYİZ"

Ruhsat problemi olduğu gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulan New City konutları ile ilgili de açıklamada bulunan Başkan Sekmen, bu konuda hiç bir şekilde kimseye taviz vermeyeceklerini söyledi.  Başkan Sekmen, " Biz değerli hemşehrilerimizin mağduriyeti ile değil refahı  ile mutlu oluruz. Bizler hakkın hukukun peşindeyiz. Ben koskoca  İstanbul'da çimento fabrikasını yıkmış bir belediye başkanıyım.  New City  Projesi'nde prosedüre uyulmamış.  Bizde devletin kuralları gereği gerekeni yaptık . Bu sırada ilgili firmayla defalarca görüştük. Ruhsatınızı alın dedik almadı. Para yatır dedik  yatırmadı. Sunduğumuz hiç bir alternatifi  kabul etmedi. Bu durumda başka ne yapabilirdik? Mevcut durumda bu projeden konut alanların  mahkemeye başvurmaları gerekiyor. Bu sorunun  çözüm yolu mahkemedir. Şikayeti olan insanlar bu yolu tercih etmiyorlar.  Bu konuda ilgili olan herkes mahkemeye gitsin. O firmaya da sesleniyorum  beni, belediyeyi de mahkemeye verebilirsiniz.  Eğer mahkemeler sizi haklı bulurlarsa, haklıysanız gereken neyse yaparız zararınızı  karşılarız" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Efe 01 Ocak 1970 02:00

    Karadayı mağduru sen belediyeye güvensen tokiyi bekle ev almak için aslanım. gitmiş karadayıa güvendin neyine güvendin adam iflas bayrağını çekip gitse ne yapacan. karadayıdan ev aldın diye dalkavukluk yapmanın peşinatı yok. taksit taksit bekleyeceksiniz. mağduriyetiniz var zaten belediye onun çözümünde devlet bu yüzden var. sabredin geç olsada varlığınız devlet gücü altına alındı. siz daha yok öyle yok böyle diyorsunuz. ulan adam usulsüz bina yapıyor, ruhsatsız işlem yapıyor, sizde neye güveniyor para sayıyorsunuz? bunu sorun kendinize...

  • karadayı mağduru 01 Ocak 1970 02:00

    halk burayı belediyenin ortak projesi daha güvenli diye aldı.Siz muayene olduğunuz doktora diploma sordunuzmu diyorsunuz. Bu doktoru otutturan binalara 2 sene binalara ses etmeyen projeyı sahıplenen kucukler belediyesı . sizde sekmen belediyesı. Bize de lazım erzurum belediyesi...o yok

  • dadaşkentli 01 Ocak 1970 02:00

    Helal sana başkanım .Erzurum yıllardır beklediği yöneticisine kavuştu. Sadece Erzurum`u imar etmeyecek aynı zamanda düşünceleri de imar edeceksiniz.. Bu şehir gerçek manada Dadaş kimliğine kavuşacak. Sahtekarlık, düzenbazlık, adam kayırma bu şehirden gidecek. İnançlarımızı sayenizde yenileyeceğiz.....