Sempozyum uluslararası ama yerelden kimse yok!

Atatürk Üniversite'si Ermeni ilişkiler Müdürlüğü'nce ikincisi tertiplenen uluslararası sempozyum genel olarak başarılı geçti.

Uluslararası laf olsun babından denmemiş Amerika'dan, Gürcistan'dan Azerbeycan'dan olmak üzere 15 yabancı uzman bilim adamı katılmıştı. Toplam yüz yirmi bilim adamının Diplomatların, konuyla ilgili araştırmalar yapan, kitaplar yazan emekli Büyükelçi Bilal Şimşir, Ömer Engin Lüpen ve elan görevde olanların da katıldığı çok başarılı ve verimli bir toplantı oldu; oldu da şehirden yok denecek kadar kimse yoktu.

Bu tip etkinliklerde Vatandaşın olmamasına alıştık alışmasına, başta ev sahibi pozisyonunda olan Atatürk Üniversitesi'nin Rektörü ve ETÜ'nün Rektörü de yoktu.
Erzurum'da tertiplenen bu toplantıda vali de yoktu üstelik vilayeti kurumsal temsil eden bir tek kişi bile yoktu.

Çevre illeri bir tarafa bırakalım,yirmi nelediye başkanının, altmışa yakın meclis üyesinin olduğu şehrimizde yalnızca Mehmet Sekmen katıldı, bir konuşma yaptıktan sonra hemen ayrıldı.

Toplantıya bir tek siyasi parti temsilcisi katılmamıştı ne çicek ne de başarı mesajı göndermemişti.Yüz civarında sivil kitle örgütünün fink attığı şehrimizde yalnızca ER-VAK ve TÜRKOCAĞI başkanlarıyla yöneticilerikatılmışlardı.

Konu ülkemizin önemli bir meselesi olduğu gibi, özelinde de şehrimizi daha çok ilgilendiren bir meseledir.

Eften püften meselelerde mangalda kül bırakmayan, kameralarda görünmek için, gazetelerde arz-ı endam etme fırsatını kaçırmayan STK'larımız lazım oldukları işe yarayacakları zaman araki bulasın!

Soykırım iddialarının 100. Yılı münasebetiyle dünyayı ayağa kaldıran Ermenilere karşı birlik beraberlik içerisinde görüntü vermemiz gereken bir organizasyonu yok saymak, ilgilenmemek, es geçmek kabul edilecek anlayabilecek bir durum değildir.

Ermeniler hayal ettikleri Büyük Ermenistan emelleri için Erzurum'u Başkent olarak planlarken Erzurum'un bu kadar duyarsız, ilgisiz kalmasını anlamak izah edilir gibi değil.

Üç gün devam eden,105 Tebliğin sunulduğu sempozyuma üniversite gençliğinin ilgisi, alakası sevindiriciydi.

Ermeni ilişkileri Müdürü Prof.Dr Erol Kürkçüoğlu'nun ve ekibinin başarılı organizasyonu yüreğimize su serpti, başarıları takdire şayandı.

Sempozyumda değerli bilgiler,yeni belgeler, farklı analizler yapıldı, bütün tebliğler kitap olarak basılıp konuyla ilgili dünyanın her yerine ulaştırılacak.

Bu konuda standart bir politikası olmayan yönetim erkine yol gösterecek kapasite olduğu ve Ufuk açacak öneriler sonuç bildirisinde özetlendi.

Yanıkdere Şehitliği'ndeki kapanış bölümüne Vali, Belediye Başkanı, siyasi partilerden sadece CHP ve Milli ittifak katılmıştı: buradaki sunuş bildirisinin açıklanması ve şehitlerin anılmasıyla üç gün Süren sempozyum son buldu. Genel olarak bakarsak başarılı verimli oldu diyebiliriz. Vesselam!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.