Kültür-Sanat Haber Girişi : 23 Mart 2015 21:27

Şemsiyelerle yapılan sergi göz kamaştırdı

Şemsiyelerle yapılan sergi göz kamaştırdı
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu tarafından bine yakın şemsiye kullanılarak açılan sanatsal sergi göz kamaştırdı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu tarafından bine yakın şemsiye kullanılarak açılan sanatsal sergi göz kamaştırdı.

Daha önceki yıllarda buzdan yaptığı ilginç sergilerle dikkat çeken Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, bu sefer de Sanat Galerisi salonunu şemsiyelerle donatarak, duvarları folyo ile kaplayarak sanatsal sergi açtı. Serginin açılışını Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak yaptı.

Bine yakın şemsiye kullanarak ilginç bir sergiye daha imza atan Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, "Şemsiyeleri normal hayatta yağmurdan, kardan, güneşten korunmak için kullanıyoruz. Bugün ise burada şemsiyeler bir sanat malzemesi olarak karşımıza çıktı. Bu sergiyle sonsuzluğu, evreni, insanların düşünce özgürlüğünü, karmakarışıklığı sanata döktük" dedi.

Açılışı yapılan sergi öğrencilerden büyük beğeni topladı. İlk kez bine yakın şemsiyeyi değişik tarzlarda gören öğrenciler bol bol fotoğraf çekilerek, sosyal medyada paylaştı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.