Erzurum Haber Girişi : 29 Mart 2020 15:00

Seni de görelim Büyükşehir!

Seni de görelim Büyükşehir!
Türkiye genelinde uygulanan Korona Virüs önlemleri kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi su faturalarını durdurdu. Kocaeli Belediyesi de, “Ödeyemeyen bize gelsin” açıklaması yaptı. Erzurum’da ise bu konuda henüz adım atılmadı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Korona Virüs tedbirleri kapsamında belediyelerin hiçbir gerekçeyle abonelere yönelik su kesintisi yapamayacağını genelgeyle duyurmuştu. Bu genelgenin ardından kesintisi olan birçok abone de yeniden suya kavuştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi de dün aldığı bir kararla sayaç okuma ve fatura dağıtım işlemlerinin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından toplum sağlığına olumsuz etkileri olabileceği değerlendirildiğinden sayaç okuma ve fatura dağıtım işlemleri geçici olarak durdurulmuştur. Buna göre;

1- Tüm konut aboneleri Nisan ayında, Şubat ayı faturalarının yüzde 80'i oranında geçici faturalandırılma yapacaktır.

2- Nisan ayında öğrenci evleri için geçici faturalandırma yapılmayacaktır.

3- İş yeri/ Ticarethane aboneliklerinde Nisan ayında geçici faturalandırma yapılmayacaktır.Yaşanan olağan üstü dönem sona erdiğinde, tüm abonelerde normal faturalandırma yapılacak ve bu dönemde yapılan geçici faturalandırılmış miktarlar toplam miktardan mahsuplaştırılacaktır."



“ÖDEYEMEYEN BİZE GELSİN”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde de Başkan Tahir Büyükakın, “Vatandaşımız eğer su faturasını ödeyemiyorsa Büyükşehir’e başvursun. Ödeyemediğini biz tespit edelim, biz öderiz” açıklaması yaptı.

BİZ DE REKOR KIRDIK

Korona Virüs önlemleri kapsamında şimdiye kadar 1,5 milyon metrekarelik alanda dezenfekte çalışması yaparak, rekor kırdıklarını açıklayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in ise su faturaları konusunda nasıl bir politika izleyeceği merak konusu oldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erzurum 01 Ocak 1970 02:00

    Bizim şehrimiz deniz kenarında sıcak illerden değil soğuk algınlıgına bağlı birçok hastalıkla yaşıyorduk zaten..şimdi bu salgin cıkti karmakarışık bir hal aldı...herkes sokağa çıkıyor dikkat eden yüzde 40 gerisi bulaştırmaya devam ediyor.Özellikle Erzurum gibi soğuk şehirlerde iklim dikkate alınarak sokağa çıklma yasağı bir an önce uygulanmalı.

  • Mustafa 01 Ocak 1970 02:00

    Belediye başkanımızı bi konuda takdir etmek lazım park ve bahçe konusunda çok yetenekli adam erzurum aynı bir müstakil evin çiçek bahçesine çeviriyor ama hakkınıda yemiyelim çalışkan adam şehristani 1 sene kalmadı bitirdi karadayı mağdurlarını da keşke bir yardımcı olsaydı darısı erzurumun başına

  • Dad's 25 01 Ocak 1970 02:00

    Ben Yenişehir belediye başkanını tebrik ediyorum. Sabah baktım apartmanı belediye ekipleri dezenfekte ediyor. Apartman sakinleri olarak çok takdir ettik.

  • Cemcaz 01 Ocak 1970 02:00

    Ellerinizi en az 20sn yikayin. Mehmet sekmen... Reklamini gorduk :)))))

  • Adem 01 Ocak 1970 02:00

    Çok beklersiniz.